Ελλάδα

Φωτιά στην Κορινθία: Μήνυμα 112 στην περιοχή

Φωτιά στην Κορινθία: Μήνυμα 112 στην περιοχή
Φωτιά στην Κορινθία: Μήνυμα 112 στην περιοχή. Δύσκολες ώρες στο Αλεποχώρι, αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αττική.

Δύσκολες ώρες στο Αλεποχώρι από τη φωτιά στην Κορινθία με την ατμόσφαιρα στην Αττική να είναι αποπνικτική. Με τους ανέμους να δυναμώνουν ώρα με την ώρα και την κατάσταση να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη εξαιτίας του πυκνού καπνού, η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κορινθία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Προς τα Μέγαρα κινείται φωτιά.

Περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με ισχυρότατη δύναμη της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τη μάχη με τη φωτιά στην Κορινθία. Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες (19.05.2021) στον Σχίνο, όμως οι άνεμοι την «έστειλαν» προς το Αλεποχώρι.

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, οι άνεμοι εντάθηκαν ξανά και προκάλεσαν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στα Γεράνεια Όρη, με τις πύρινες φλόγες να κινούνται πλέον προς τα Μέγαρα και εξαιτίας της εξέλιξης αυτής έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν άλλοι 6-7 οικισμοί. Ήδη μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.

Η φωτιά βρίσκεται τώρα μεταξύ των οικισμών Μαυρατζά, Κοκκιναρέα και Τατούλη, με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν συνεχώς στην περιοχή να μην αφήνουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν όπως θέλουν τη φωτιά, αναφέρουν το ρεπορτάζ του Newsit.gr .  Οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες που εδώ και περισσότερες από 12 ώρες παλεύουν με τις φλόγες.

Φωτιά στην Κορινθία: Έξι οικισμοί εκκενώθηκαν, ανάμεσά τους το Αλεποχώρι. Καίγονται σπίτια. Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη τα εναέρια μέσα, τα οποία μάλιστα ενισχύονται.

Συνεχίζεται η μάχη της πυροσβεστικής με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον ορεινό όγκο στον Σχίνο Κορινθίας. Οι φλόγες μαίνονται και οι άνδρες του πυροσβεστικού σώματος προληπτικά προχώρησαν σε εκκένωση των οικισμών Σχίνος και Αγία Σωτηρία. Ταυτόχρονα, χθες, ξέσπασε μεγάλη φωτιά και στον Διόνυσο.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου. Μέχρι στιγμής, η φωτιά έχει οδηγήσει στην προληπτική  εκκένωση έξι οικισμών ενώ, όπως επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι, έκαψε και σπίτια.

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη τα εναέρια μέσα, τα οποία μάλιστα ενισχύονται, ωστόσο το γεγονός ότι η πυρκαγιά εξαπλώνεται οδήγησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να εισηγηθούν και την προληπτική εκκένωση του Αλεποχωρίου, το πρωί της Πέμπτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments