Ελλάδα

Καιρός: Στο «κόκκινο» η χώρα – Επιμένει ο συναγερμός της ΕΜΥ για νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

Καιρός: Στο «κόκκινο» η χώρα – Επιμένει ο συναγερμός της ΕΜΥ για νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Καιρός: Στο «κόκκινο» η χώρα – Επιμένει ο συναγερμός της ΕΜΥ για νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Δεν υποχωρεί η κακοκαιρία, με αρκετές περιοχές της χώρας να παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό. Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για τη νέα επιδείνωση του καιρού.

Επιμένει το σκηνικό της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον καιρό να παρουσιάζει σήμερα, Πέμπτη (29/10), μια πρόσκαιρη μόνο εξασθένηση. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ένα νέο κύμα βροχών και καταιγίδων βρίσκεται προ των πυλών, με την επιδείνωση να κορυφώνεται από την ερχόμενη Κυριακή (1/11).

Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»

Σε κατάσταση αυξημένης κινητοποίησης (Red Code), βάσει των αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας, παραμένουν περιοχές που έχουν ήδη δεχθεί τεράστιους όγκους νερού. Στον κόκκινο συναγερμό περιλαμβάνονται η Εύβοια, οι Σποράδες, η Λάρισα, η Μαγνησία και τα Δωδεκάνησα. Είναι ενδεικτικό ότι στην Πορταριά έπεσαν 112 χιλιοστά βροχής μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Για σήμερα, Πέμπτη, έντονα φαινόμενα και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στο βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Εύβοια. Στην Αττική, οι τοπικές βροχές θα επιμείνουν έως το μεσημέρι (κυρίως στα βόρεια του νομού), με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας και η προειδοποίηση Κολυδά

Μετά από ένα άστατο 48ωρο (Παρασκευή-Σάββατο) με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και μεμονωμένες μπόρες, η σημαντικότερη μεταβολή του καιρού έρχεται από την Κυριακή. Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα από τα δυτικά, φέρνοντας ισχυρές βροχοπτώσεις στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.

Για την επερχόμενη επιδείνωση προειδοποιεί και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Όπως επισημαίνει, από τις αρχές Νοεμβρίου (Κυριακή και Δευτέρα) τα φαινόμενα θα ενισχυθούν, ενώ αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν τον υδράργυρο να κατρακυλά στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου, με τη Θεσσαλονίκη και τα βόρεια να «φλερτάρουν» ακόμα και με τους 12 βαθμούς τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα.

Πηγή: pagenews.gr

Ιωάννα Πυλούδη
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Ιωάννα Πυλούδη Δημοσιογράφος – Συντάκτρια Επικαιρότητας
Καλύπτει θέματα ελληνικής επικαιρότητας, lifestyle, αγοράς, επιστήμης, καινοτομίας και fine living. Διαθέτει διετή εμπειρία στη δημοσιογραφία και την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, με έμφαση στη σύνταξη ειδησεογραφικών και θεματικών άρθρων. Είναι απόφοιτη του University of East London, όπου ολοκλήρωσε σπουδές BSc (Hons) in Psychology (2022-2025), συνδυάζοντας την κατανόηση των κοινωνικών τάσεων και της ανθρώπινης συμπεριφοράς με τη σύγχρονη δημοσιογραφική γραφή.