Πολιτική

Στεφανής – Ράπτη: Συζήτηση για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης

Στεφανής – Ράπτη: Συζήτηση για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης
Στεφανής - Ράπτη: Διαδικτυακή εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης συνδιοργάνωσε, χθες, Τετάρτη 19 Μαΐου, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με τη βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη.

Διαδικτυακή εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης συνδιοργάνωσε, χθες, Τετάρτη 19 Μαΐου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με τη βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, η οποία πρόσφατα είχε μιλήσει αποκλειστικά στο Pagenews δηλώνοντας πως με συντονισμένη δράση μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την πραγματικότητα.

 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε κύκλος ομιλιών για την ενημέρωση του προσωπικού και των γονέων των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των Ενόπλων Δυνάμεων στο νομό Αττικής.

Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας τόνισε τη σπουδαιότητα της αισιόδοξης και ευχάριστης καθημερινότητας των παιδιών, τα οποία αποτελούν το σημαντικότερο στοιχείο της κοινωνίας μας και την εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον. «Κοινό μας χρέος είναι τα παιδιά μας να έχουν χαρούμενα όνειρα» δήλωσε ο κ. Στεφανής.

Ομιλίες απηύθυναν η Έλενα Ράπτη ως συντονίστρια της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την πρόληψη του φαινομένου παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και η Σοφία Κουσίδου, προϊσταμένη της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης ασφαλείας Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία συνέβαλε στην υλοποίηση της δράσης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η καθοριστική σημασία της ενημέρωσης ως μέσο εξάλειψης φαινομένων παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, τόσο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και στο σύνολο των δομών φροντίδας παιδιού.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης.

Όπως ανακοινώθηκε, λόγω της κρισιμότητας του συγκεκριμένου κοινωνικού θέματος και του υψηλού ενδιαφέροντος που αναδείχθηκε κατά τον προηγούμενο κύκλο ομιλιών, πρόθεση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας είναι να διεξαχθούν επιπλέον εκδηλώσεις στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για το προσωπικό, που να καλύπτουν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την επικράτεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments