Πολιτική

Χαρδαλιάς: Δύσκολη η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Χαρδαλιάς: Δύσκολη η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
Χαρδαλιάς: O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε μία ενημέρωση σχετικά με την φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας, αλλά και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Συνεχίζεται η μάχη της πυροσβεστικής με την φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον ορεινό όγκο στον Σχίνο Κορινθίας. Πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πυρκαγιάς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε στην έκτακτη ενημέρωση πως η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21.45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ. «Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις», είπε.

“Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο”

Ο ίδιος είπε πως επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές. «Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο», συμπλήρωσε ο υφυπουργός, απαριθμώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

«Ενεργοποιήθηκε το 112 όταν κρίθηκε αναγκαίο και συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι», είπε ακόμα, λέγοντας ξεκάθαρα πως «θα είναι μια δύσκολη βραδιά». Κλείνοντας, τόνισε πως αναλόγως της εξέλιξης της πυρκαγιάς, οι Αρχές θα επανέλθουν με νεότερες ενημερώσεις, είτε γραπτές, είτε με ζωντανή ενημέρωση.

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Αυτή την ώρα, εκτός από 17 αεροσκάφη, επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων, το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, 2 του Στρατού που κάνουν κατάσβεση και από 1 της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, που συντονίζουν.

Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο (που τη νύχτα έφτασε και τα 4 χιλιόμετρα), αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, κάτι που κάνει λίγο καλύτερη την κατάσταση, αλλά οι επικεφαλής φοβούνται αναζωπυρώσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Με νέο μήνυμα που εστάλη από το «112», οι κάτοικοι των περιοχών Αιγειρούσες και Ντουράκος κλήθηκαν να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν αμέσως προς το Αλεποχώρι μέσω του παραλιακού δρόμου. Αυτές είναι δύο ακόμη περιοχές που εκκενώθηκαν προληπτικά εξαιτίας της φωτιάς.

Οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας

Μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή στον Σχίνο της ΠΕ Κορινθίας στις 20/05/2021, το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας, δια μέσου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος, συστήνει τη λήψη των ακόλουθων μέτρων προστασίας του πληθυσμού της Περιφέρειας Αττικής ως εξής:

  • Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου
  • Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
  • Καρδιοπαθείς
  • παιδιά καθώς και
  • τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments