Οικονομία

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση
ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Στα atm θα πάνε την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα, θα πληρωθεί η δεύτερη δόση στις 31 ημέρα Δευτέρα.

Στα atm θα πάνε την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα, θα πληρωθεί η δεύτερη δόση στις 31 ημέρα Δευτέρα.

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν την ίδια ημέρα

Οι καταβολές των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ θα γίνουν στις 31 Μαΐου.

Σε αυτή την ημερομηνία θα καταβληθούν:

  • Επίδομα παιδιού
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
  • Επίδομα Στέγασης
  • Επίδομα γέννησης
  • Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
  • Στεγαστική Συνδρομή
  • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
  • Σύνταξη Υπερηλίκων

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)

Η πληρωμή μηνός Μαΐου 2021 αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Απριλίου 2021 και έχει εγκριθεί.

Επίδομα ενοικίου (στέγασης)

Αφορά σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Απριλίου 2021 και έχει εγκριθεί. ΛΕΦΤΑ

Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής για το 2021

  • Στις 31 Ιουλίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο
  • Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο
  • Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να πληρωθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Σε ποιους χορηγείται το επίδομα παιδιού

Το επίδομα παιδιού χορηγείται, κατόπιν αίτησης, στις κατηγορίες των προσώπων που αναφέρονται στην ερώτηση 28, εφόσον διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια και τα εξαρτώμενα τέκνα τους βρίσκονται στην Ελλάδα.

Κάθε πότε υποβάλλω αίτηση επιδόματος παιδιού Α21

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών taxisnet. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Υπενθυμίζεται ότι  η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού –έκλεισε προσωρινά στις 13 Μαϊου 2021 και ώρα 18.00 προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής της Βης δόσης 2021, στις 31 Μαΐου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως συμβαίνει κλασσικά με την καταβολή του συνόλου των επιδομάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments