Πολιτική

Κικίλιας: Ο κορωνοϊός δεν έχει εξαλειφθεί, ακόμα κινδυνεύουμε από τον ιό

Κικίλιας: Ο κορωνοϊός δεν έχει εξαλειφθεί, ακόμα κινδυνεύουμε από τον ιό
Κικίλιας: Ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και ανακοίνωσε την αναβάθμιση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων της χώρας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με την αναβάθμιση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων της χώρας.

Παράλληλα, μίλησε για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας και ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό που δίνει σκληρή μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Ο κ. Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, περιηγήθηκε στις Κλινικές και στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου από τη Διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη και τους Διευθυντές των Κλινικών, συνομίλησε με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, ειδικά τους τελευταίους 15 μήνες, διασφαλίζοντας την άρτια και υποδειγματική λειτουργία του Νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας.

«Το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και, όπως γνωρίζετε, κάνουμε παραπάνω από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα στη χώρα».

«Θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας και εδώ στην Καλαμάτα, γιατί η πανδημία και ο κορωνοϊός δεν έχουν εξαλειφθεί, ακόμα κινδυνεύουμε από αυτή τη νόσο και από αυτό τον ιό. Προσοχή στις κοινωνικές μας συναναστροφές, στις επαγγελματικές μας συναναστροφές στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

«Εμείς θέλουμε να βοηθάμε μόνιμα, να δίνουμε και άλλους βαθμούς ελευθερίας στους συμπολίτες μας και να αφήσουμε πίσω μας αυτή την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Όμως ζητάμε, κι εγώ παρακαλώ προσωπικά ως Υπουργός Υγείας, όλοι να προσέχουν και όλοι να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι από το περσινό».

«Είμαστε αισιόδοξοι και θέλω να τονίσω ότι ο μεγάλος πλούτος της Υγείας, του Υπουργείου Υγείας, των Υγειονομικών Περιφερειών είναι το έμψυχο δυναμικό μας, είναι οι επιστήμονες της Υγείας. Είμαι πολύ περήφανος για αυτούς και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει, ειδικά αυτούς τους 15 μήνες εν μέσω Covid».

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας με το Δήμαρχο Καλαμάτας Αθανάσιο Βασιλόπουλο και το Δήμαρχο Μεσσήνης Γεώργιο Αθανασόπουλο. Ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε τη σημαντική συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συνεργασία με την Πολιτεία και την Υγειονομική Περιφέρεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments