Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τους έφηβους 12-15 ετών

Κορωνοϊός: Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τους έφηβους 12-15 ετών
Κορωνοϊός: Την Παρασκευή ο ΕΜΑ πρόκειται να γνωστοποιήσει αν θα δώσει την έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε εφήβους.

Με την παγκόσμια κοινότητα να αναμένει την απόφαση του ΕΜΑ σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer σε εφήβους 12 έως 15 ετών, η οποία θα γνωστοποιηθεί την Παρασκευή, στη σημερινή ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση εάν η χώρα μας από άποψη διαθεσιμότητας να ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία σε περίπτωση έγκρισής των εμβολιασμών με Pfizer.

«Στο κομμάτι του εμβολιασμού εφήβων και νεότερων ηλικιών, βλέπετε ότι έχουμε φτιάξει έναν μηχανισμό τέτοιο, με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Αρχής Εμβολιασμών, ξεκινώντας από τις πιο μεγάλες ηλικίες και τις ευπαθείς ομάδες. Έχουμε φτάσει ήδη αισίως από το Σάββατο, με βάση τον προγραμματισμό, να ανοίγουμε και την ηλικία 30-34 για όλα τα εμβόλια. Και έτσι θα συνεχίσουμε, πηγαίνοντας σε όλους τους ενήλικες», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Προφανώς, το είπε και ο Πρωθυπουργός, από τη στιγμή που θα πάρει έγκριση από τον ΕΜΑ κάποιο εμβόλιο και για νεαρότερες ηλικίες, θα μπει στο σχεδιασμό μας και με βάση την προτεραιοποίηση η οποία υπάρχει και πάντα οργανωμένα, δομημένα και με σωστή πληροφόρηση στους συμπολίτες μας και στην κοινωνία, θα δοθεί η δυνατότητα αυτή».

Γαλλία

«Στον FDA έχει εγκριθεί, η Αμερική έχει ξεκινήσει να εμβολιάζει αυτές τις ηλικίες. Θα προχωρήσουμε με βάση τον προγραμματισμό μας«, συμπλήρωσε και τόνισε ότι ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει προσεκτικά με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Η πρώτη προτεραιότητα αυτή την στιγμή και είναι νομίζω γνωστό σε όλους πλέον αυτό, είναι ότι θέλουμε να έχουμε αυτή την οργάνωση και τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε τα νησιά μας, να υποστηρίξουμε τις τουριστικές περιοχές και άρα την βαριά μας βιομηχανία, παράλληλα με τις ανάσες ελευθερίας που δίνουμε στην οικονομία μας, στο λιανεμπόριο, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σιγά-σιγά όλο και σε περισσότερες δραστηριότητες. Και βέβαια εμβολιάζοντας πλέον καθημερινά πάνω από 100.000 συμπολίτες μας, όπως βλέπετε».

Επιπλέον, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει έγκριση για χορήγηση σε εφήβους άνω των 16 ετών, κάτι που έχει κάνει και η Ελλάδα, όμως σε εφήβους που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments