Lifestyle

Ατζούν: Το μήνυμά του για ελληνοτουρκική φιλία δίχασε

Ατζούν: Το μήνυμά του για ελληνοτουρκική φιλία δίχασε
Ατζούν: Το μήνυμά του για ελληνοτουρκική φιλία δίχασε και ξεσήκωσε αντιδράσεις. «Η θάλασσα μεταξύ μας δεν σημαίνει τίποτα».

Ο Ατζούν Ιλίτζαλι ήταν ο παρουσιαστής του επεισοδίου του Survivor που προβλήθηκε χθες, αφού ο Γιώργος Λιανός βρίσκεται στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους. Λίγο πριν από την έναρξη του αγωνίσματος επάθλου ανάμεσα στους παίκτες του Ελληνικού και του Τούρκικου Survivor, ο Ατζούν θέλησε να τοποθετηθεί για τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Survivor: Ένωση με διαφορετικά συστατικά

Αγώνισμα ασυλίας δεν έχει στο Survivorαυτή την εβδομάδα, ούτε αποχώρηση, αλλά είχε ελληνοτουρκική ένωση. Τα δύο ριάλιτι βρίσκονται στην ίδια φάση και ο Ατζούν, ο μεγαλο-τηλεοπτικός-παραγωγός έκανε και φέτος τη μείξη, αλλά… με διαφορετικά συστατικά.

Δεν θα έχει Ελλάδα-Τουρκία, αλλά οι κόκκινες ομάδες από Ελλάδα και Τουρκία θα παίξουν μαζί σαν μία και το ίδιο θα συμβεί και με τους μπλε. Ίσως δεν ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά με όλα αυτά που συμβαίνουν στις σχέσεις των δύο χωρών.

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν, αφού αποκάλυψε σε κόκκινους και μπλε ότι θα αγωνιστούν μαζί με τους Τούρκους Survivors, όχι βάσει εθνικότητας, αλλά χρώματος ομάδας, τους ανακοίνωσε και το μεγάλο έπαθλο. Δυο ελικόπτερα έκαναν την εμφάνισή τους με τον Ατζούν να τους εξηγεί ότι η ομάδα που θα κερδίσει θα επιβιβαστεί στα ελικόπτερα και θα πάει για ράφτινγκ σε έναν ποταμό στην βόρεια μεριά της Δομινικανής Δημοκρατίας. Μετά θα ακολουθήσει πικ-νικ και διαμονή σε μια βίλα, ενώ στους νικητές θα δοθούν και κινητά για να βγάλουν selfies, με τις καλύτερες να βραβεύονται. Βέβαια ο Τούρκος παραγωγός του Survivor σχολίασε και τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, για το πόσο μοιάζουν οι δυο λαοί που θα μπορούσαν να κάνουν την θάλασσα που τους χωρίζει (το Αιγαίο) να εξαφανιστεί και όλοι μαζί να ζουν χωρίς διαφορές.

Το μήνυμα ελληνοτουρκικής φιλίας του Ατζούν

Ειδικότερα, ανέφερε: «Ζω στην Τουρκία κι έχω ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Αυτές οι δύο χώρες έχουν όμορφους ανθρώπους, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και συνεχώς όταν μιλώ με Έλληνα, νιώθω ότι μιλώ με Τούρκο. Οπότε αυτό σημαίνει ότι αυτή η θάλασσα μεταξύ μας δεν σημαίνει τίποτα. Δηλαδή οι άνθρωποι αυτών των δύο χωρών μπορούν να είναι ζεστοί, ώστε να κάνουν την θάλασσα να εξαφανιστεί και μπορούμε να περάσουμε πολύ όμορφα μαζί.

Μπορεί να είμαστε δύο διαφορετικές χώρες αλλά όσο έχουμε καλή καρδιά, μπορούμε πάντα να είμαστε μαζί, να περνάμε καλά μαζί και επίσης να μοιραζόμαστε τον πόνο μαζί. Αν θυμάστε έγινε ένα σεισμός στην Τουρκία κι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που βοήθησε την Τουρκία και οποιοδήποτε πρόβλημα είχε η Ελλάδα, η Τουρκία ήταν εκεί. Με αυτό το παιχνίδι θέλω να δώσω ένα μήνυμα. Όταν είμαι στην Ελλάδα, νιώθω σαν το σπίτι μου. Ένας Έλληνας στην Τουρκία πρέπει να αισθάνεται σπίτι του και θα προσπαθήσω να το πετύχω όσο ζω».

Οι παίκτες τόσο από την μεριά της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας ξέσπασαν σε χειροκρότημα, με το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Ατζούν. Για την ιστορία νικητές ήταν οι Κόκκινοι με 10-9 στο flag race.

Οι αντιδράσεις

Μπορεί ο σκοπός του Ατζούν να ήταν να δώσει ένα μήνυμα φιλίας ανάμεσα στους δυο γειτονικούς λαούς, αλλά οι δηλώσεις του ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, καθώς αρκετοί χρήστες του διαδικτύου και τηλεθεατές του ριάλιτι τον κατηγόρησαν, συνδέοντας και τις κατά καιρούς προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν κι άλλων Τούρκων πολιτικών για τους Έλληνες, το Αιγαίο και τη Μικρασιατική καταστροφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments