Πολιτική

Δένδιας: Απαράδεκτη η πειρατεία στο αεροσκάφος της Ryanair

Δένδιας: Απαράδεκτη η πειρατεία στο αεροσκάφος της Ryanair
Δένδιας: Ο υπουργός Εξωτερικών προσερχόμενος στην άτυπη διάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ μίλησε για το περιστατικό με την Ryanair.

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε σχετικά με την αεροπειρατεία σε καθεστώς της Ryanair, από το καθεστώς του Λουκασένκο. Να θυμίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε να επιβάλλει τις πρώτες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, «παγώνοντας» ένα επενδυτικό πακέτο ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ «μέχρι η Λευκορωσία να γίνει δημοκρατική».

Για το θέμα της αεροπειρατείας στο αεροσκάφος της Ryanair από την κυβέρνηση της Λευκορωσίας, μίλησε ο Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στην Άτυπη Συνάντηση «Gymnich» των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λισσαβόνα.

Η ανάρτηση του ΥΠΕΞ

«Θα συζητήσουμε σήμερα, μεταξύ άλλων, ποια πρόσθετα μέτρα μπορούν να ληφθούν κατά του καθεστώτος Λουκασένκο μετά την απαράδεκτη πειρατεία στο αεροσκάφος της Ryanair που εκτελούσε την πτήση από την Αθήνα στο Βίλνιους. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται για μια πράξη πειρατείας η οποία υπερβαίνει τα όρια» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Οι κυρώσεις της ΕΕ

«Θα ασκήσουμε πίεση στο καθεστώς έως ότου να σέβεται τελικά την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της γνώμης», δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα φον ντερ Λάιεν προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι νέες κυρώσεις που σκέφτεται να θέσει η Κομισιόν ενδέχεται να στοχεύουν σε άτομα που ενεπλάκησαν στην αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Ryanair, σε επιχειρήσεις και οικονομικούς φορείς που χρηματοδοτούν την ηγεσία της Λευκορωσίας και τον τομέα της αεροπορίας της χώρας, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. svg%3E

Μητσοτάκης: Αυστηρές κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας το συντομότερο δυνατόν

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στην Λευκορωσία.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σήμερα μια σειρά από θέματα που αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ. Επιτρέψτε μου να σταθώ μόνο στο περιστατικό της εκτροπής της πτήσης της Ryanair από την Αθήνα στο Βίλνιους. Είναι πράξη η οποία ισοδυναμεί ουσιαστικά με κρατική αεροπειρατεία, δεν αρκεί μόνο να παραμείνουμε σε φραστικές καταδίκες, η ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσει το συντομότερο δυνατόν ένα νέο πλέγμα ισχυρών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας έτσι ώστε να στείλει ένα μήνυμα ότι τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές στην ευρωπαϊκή ήπειρο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments