Κόσμος

Κομισιόν: Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Λευκορωσίας

Κομισιόν: Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Λευκορωσίας
Κομισιόν: Τι δήλωσε η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Κομισιόν: Τι δήλωσε η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε να επιβάλλει τις πρώτες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, «παγώνοντας» ένα επενδυτικό πακέτο ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ «μέχρι η Λευκορωσία να γίνει δημοκρατική».

«Θα ασκήσουμε πίεση στο καθεστώς έως ότου να σέβεται τελικά την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της γνώμης», δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα φον ντερ Λάιεν προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι νέες κυρώσεις που σκέφτεται να θέσει η Κομισιόν ενδέχεται να στοχεύουν σε άτομα που ενεπλάκησαν στην αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Ryanair, σε επιχειρήσεις και οικονομικούς φορείς που χρηματοδοτούν την ηγεσία της Λευκορωσίας και τον τομέα της αεροπορίας της χώρας, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μητσοτάκης: Αυστηρές κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας το συντομότερο δυνατόν

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στην Λευκορωσία.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σήμερα μια σειρά από θέματα που αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ. Επιτρέψτε μου να σταθώ μόνο στο περιστατικό της εκτροπής της πτήσης της Ryanair από την Αθήνα στο Βίλνιους. Είναι πράξη η οποία ισοδυναμεί ουσιαστικά με κρατική αεροπειρατεία, δεν αρκεί μόνο να παραμείνουμε σε φραστικές καταδίκες, η ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσει το συντομότερο δυνατόν ένα νέο πλέγμα ισχυρών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας έτσι ώστε να στείλει ένα μήνυμα ότι τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές στην ευρωπαϊκή ήπειρο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments