Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η εμβολιαστική εκστρατεία της Ελλάδας ανάμεσα στις πιο αποτελεσματικές στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Η εμβολιαστική εκστρατεία της Ελλάδας ανάμεσα στις πιο αποτελεσματικές στην Ευρώπη
Κορωνοϊός: Τα εύσημα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ελλάδα.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας βρίσκεται ανάμεσα στα πιο αποτελεσματικά της Ευρώπης, δήλωσε χθες σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στη προμήθεια εμβολίων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε ότι «οι ελληνικές αρχές οργάνωσαν ένα πρόγραμμα εμβολιασμών που αποτελεί αντικείμενο «φθόνου» από πολλές άλλες χώρες».

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν από τους πρώτους που προώθησαν την ιδέα περί διευκόλυνσης των μετακινήσεων των εμβολιασμένων, με το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό να αναμένεται σε ισχύ από τον Ιούνιο, δηλαδή σε μόλις λίγες ημέρες.

Ήδη ο πήχης έχει τεθεί ψηλά, με την κυβέρνηση να αναμένει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν τα 5.600.000 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη Μαΐου, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό 34% και θα έχουμε ξεπεράσει τα 2.000.000 πολίτες πλήρως εμβολιασμένους, ποσοστό 20%», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε φτάσει αυτό το ποσοστό», εφόσον συνεχιστούν κανονικά οι παραδόσεις των εμβολίων εκτίμησε ο υπουργός Yγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε μπορούμε να αισθανθούμε ασφαλείς.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν εμβόλια για όποιο κι αν επιλέξει» ο πολίτης, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η επάρκεια εμβολίων είναι διασφαλισμένη καθώς «έχουν ήδη προαγοραστεί 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων» από τη χώρα μας.

Επιπλέον, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν πριν από τη σχολική χρονιά, οι εμβολιασμοί και στα παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών, εφόσον ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός φαρμάκων (ΕΜΑ) εγκρίνει τα εμβόλια για τις ηλικίες αυτές, με την απόφαση να αναμένεται σήμερα. Σε ερώτηση για το πως θα πειστούν οι γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει πειστεί για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments