Αθλητισμός

Πεπ Γκουαρδιόλα: Εξήγησε την τακτική της Τσέλσι σε λίγα δευτερόλεπτα

Πεπ Γκουαρδιόλα: Εξήγησε την τακτική της Τσέλσι σε λίγα δευτερόλεπτα
Πεπ Γκουαρδιόλα: Σε συνέντευξή του στον Ρίο Φέρντιναντ, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι εξήγησε όλη την τακτική της Τσέλσι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Με φόντο το τρόπαιο του Champions League (29/5, 22:00, ΕΡΤ1, Cosmote Sport 1HD) η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι θα αναμετρηθούν στον αγωνιστικό χώρο του Ντραγκάο, σε έναν αγγλικό εμφύλιο. Ενόψει του μεγάλου τελικού ο Ισπανός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στον Ρίο Φέρντιναντ για το BT Sports. Ο Ζοζέπ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και με πολύ απλά λόγια, φρόντισε να εξηγήσει ολόκληρη την τακτική προσέγγιση των μπλε δικαιολογώντας γιατί είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη.

“Γιατί η Τσέλσι παίζει τόσο καλά; Έχει τους τρεις στόπερ κοντά, έχουν τους αμυντικούς μέσους, κλείνουν τους διαδρόμους, παίζουν όλοι κοντά σε μικρές αποστάσεις. Ταυτόχρονα ανοίγουν πλάγια με τους φουλ μπακ και έχουν και βάθος με τον Βέρνερ που τρέχει στην επίθεση. Σε πιέζουν και στο κέντρο σε πιέζουν και στο πλάτος του γηπέδου και έχουν εξαιρετικούς παίκτες στον άξονα. Γι’ αυτό είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις” σχολίασε ο Γκουαρδιόλα.

Υπενθυμίζεται πως τη φετινή σεζόν, στην Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το διπλό με 3-1 στο Στάμφορντ Μπριτζ, ωστόσο ηττήθηκε 2-1 στο Έτιχαντ απ’ την Τσέλσι. Οι δύο τους αναμετρήθηκαν και στα ημιτελικά του FA Cup στο Γουέμπλεϊ με τους μπλε να επικρατούν 1-0 και να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Ένας ακόμη αγγλικός «εμφύλιος» σε τελικό του Champions League

Τσέλσι και και Μάντσεστερ Σίτι, θα διεκδικήσουν σήμερα τη νίκη στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Τρίτη φορά τελικός με αγγλικές ομάδες

Για τρίτη φορά στην ιστορία του Champions League θα αγωνιστούν στον τελικό δύο αγγλικές ομάδες, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι. Οι «πολίτες» θα επιδιώξουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να σηκώσουν στον αέρα την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Την ίδια στιγμή οι Λονδρέζοι έχουν ήδη ένα τρόπαιο στην τροπαιοθήκη τους, αυτό του 2012 με τη νίκη της στα πέναλτι στον τελικό κόντρα στη Μπάγερν. Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι

Βέβαια, ο τεχνικός της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει το τρόπαιο ως παίκτης και προπονητής με την Μπαρτσελόνα, θα προσπαθήσει να εμπνεύσει την ομάδα του για να φτάσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου. Η Σίτι έφτασε στον τελικό έχοντας δεχθεί μόνο τέσσερα γκολ στα 12 παιχνίδια που έχει παίξει έως τώρα αλλά και αήττητη με 11 νίκες και 1 ισοπαλία.

Από την άλλη η Τσέλσι, του Τόμας Τούχελ θέλει να ζήσει ξανά σκηνές ανάλογες του ’12. Στους «16» οι «μπλε» είδαν την Ατλέτικο να προσπαθεί να τους βάλει, χωρίς επιτυχία ένα μικρό εμπόδιο, πριν νικήσουν την «μάχη» με την Πόρτο και αποκλείσει την 13 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Ο Γερμανός τεχνικός που έφτασε και πέρυσι στον τελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν, έχει ήδη νικήσει την Σίτι δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες, στον ημιτελικό του FA Cup και στην συνάντηση της Premier League στο Μάντσεστερ. Φτάνει στο Πόρτο με 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα (0-1 από την Πόρτο). Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Η χρηματιστηριακή αξία των ομάδων

Οσον αφορά την χρηματιστηριακή αξία των δύο ομάδων, αυτή φτάνει τα 1,809 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt: στα 1,03 δισ. ευρώ η Μάντσεστερ Σίτι, στα 779,80 εκ. ευρώ, η Τσέλσι. Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν στο «Ντραγκάο» υπό την παρουσία 16.500 θεατών, δηλαδή το 33% της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου. Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι θα πάρουν από 6.000 εισιτήρια για να καλύψουν τις ανάγκες των φιλάθλων τους, ενώ επιπλέον 1.700 εισιτήρια θα τεθούν στη διάθεση του κοινού από σήμερα το μεσημέρι.

Διαιτητής του μεγάλου τελικού ορίστηκε ο 44χρονος Ισπανός Αντόνιο Μιγκέλ Ματέου Λαόθ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάου Θεμπριάν Ντέβις και Ρομπέρτο Ντιάς Πέρεθ ντελ Παλομάρ, ενώ ο Κάρλος Θέρο Γκξράντε, θα είναι ο τέταρτος διαιτητής. Στο VAR ορίστηκαν οι Ερνάντες Ερνάντες, Μουνουέρα, Θερέν και Γκιλ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε 4-3-3 με: Εντερσον – Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο – Ρόδρι, Μπ. Σίλβα, Γκιουντογάν – Φόντεν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε Από την πλευρά του ο Τόμας Τούχελ πιθανότατα θα ρίξει στην αποψινή μάχη τους: Μεντί – Αθπιλικουέτα, Τιάσκο Σίλβα, Ρούντιγκερ – Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ – Πούλισικ, Μάουντ – Βέρνερ σε 3-4-2-1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments