Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 29/5: Η χώρα οδεύει προς την «Ελευθερία»

Κρούσματα σήμερα 29/5: Η χώρα οδεύει προς την «Ελευθερία»
Κρούσματα σήμερα 29/5: Αισιόδοξα μηνήματα για την πορεία της πανδημίας με μείωση κρουσμάτων και αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών.

Τα κρούσματα για σήμερα 29/5 θα ανακοινώσει σύντομα ο ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα παρουσιάζεται μια αύξηση στους ρυθμούς των εμβολιασμών, ενώ την ίδια ώρα παρουσιάζεται μια μικρή ύφεση στην πανδημία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε.

Υπενθυμίζεται ότι για το προηγούμενο 24ωρο ανακοινώθηκαν 1.585 νέες λοιμώξεις, εκ των οποίων οι 804 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 140 νέες.

Κρούσματα σήμερα 29/5: Σε ύφεση η πανδημία

Σε ύφεση βρίσκεται η πορεία της πανδημίας στην χώρα τόνισε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, τονίζοντας ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου μπορεί τα ημερήσια κρούσματα να είναι κάτω από 1000.

Κρούσματα σήμερα 29/5

«Σε σχετικά καλή πορεία η πανδημία. Υπάρχει ύφεση 15%, ελπίζουμε να συνεχιστεί. Μέχρι μέσα με τέλη Ιουνίου, μπορεί κάτω από 1000 κρούσματα την ημέρα. Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων δεν είχε κάποια αρνητική επίδραση στα επιδημιολογικά δεδομένα. Μεγάλο ρόλο παίζει ο εμβολιασμός. Όταν το 50% θα έχει εμβολιαστεί με μια δόση, περίπου μέσα με τέλη Ιουλίου, θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα» υπογράμμισε.

Κρούσματα σήμερα 29/5: Ικανοποίηση Κικίλια για εμβολιασμούς

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας σε όλη τη χώρα, στα νησιά μας και εδώ στη Σύρο όλα είναι εξαιρετικά», δήλωσε ο Β. Κικίλιας επισημαίνοντας πως οι υγειονομικοί με επαγγελματισμό, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους έτσι ώστε να εμβολιαστούν οι πολίτες με ασφάλεια, γρήγορα, με σωστούς υγειονομικούς κανόνες και να μπορέσουν να κινηθούν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα καλύτερα και πιο ελεύθερα. Κρούσματα σήμερα 29/5

«Έχουμε μπροστά μας την τουριστική περίοδο και οφείλουμε να τονώσουμε και να ενισχύσουμε την οικονομία μας, το τουριστικό μας προϊόν, με τους ανθρώπους να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία, πάντα, όμως, τηρώντας και τους κανόνες Δημόσιας Υγείας.

Κρούσματα σήμερα 29/5: Θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια οι πλήρως εμβολιασμένοι σήμερα

Το «φράγμα» των 2 εκατομμυρίων πολιτών που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα ξεπεράσει σήμερα η Ελλάδα, τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε πως όταν βεβαιώνεται η ροή των εμβολίων αυξάνεται και ο αριθμος των εμβολιασμών. Υπενθυμίζεται ότι άνοιξε αργά εχθές το βράδυ η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson καθώς και για τους 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια. Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς, αυτο έγινε καθώς η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε τις παραδόσεις των εμβολίων. Κρούσματα σήμερα 29/5

Κρούσματα σήμερα 29/5: Δεν πρέπει να κάνουμε κανένα πισωγύρισμα δηλώνει ο Χαρδαλιάς

«Αυτό που προέχει είναι βήμα-βήμα να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Για να γίνει αυτό δύο πράγματα χρειάζεται, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα από τους εμβολιασμούς και κάνω έκκληση, παράκληση – κρατάτε τα μέτρα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα και θα είναι ολέθριο να έχουμε υπερτοπικές συρροές, πόσω μάλλον σε νησιά, πόσω μάλλον σε τουριστικούς προορισμούς. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, φοράμε τις μάσκες, κρατάμε τις αποστάσεις, αποφεύγουμε παράλογους συγχρωτισμούς, κι αυτό είναι μία σύσταση, μία παράκληση προς όλους. Όλοι πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα. Από Δευτέρα, άλλη μία σύγχρονη δομή, με σεβασμό στον πολίτη παραδίδεται στους πολίτες και στους κατοίκους της Κέρκυρας», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments