Οικονομία

Η Amazon εξαγόρασε την MGM για $8.45 δις

Η Amazon εξαγόρασε την MGM για $8.45 δις
Η Amazon αποκτά στα χέρια της έναν οπτικοακουστικό θησαυρό, με αντάλλαγμα μερικά δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Amazon έχει λεφτά αλλά δεν έχει Ιστορία, η MGM εδώ και χρόνια δεν ξέρει που παν τα τέσσερα (παρότι έχει Ιστορία), ο ρους των πραγμάτων ήταν προδιαγεγραμμένος, έμενε να πέσουν οι υπογραφές.

Η Amazon θα αγοράσει μαζί με την εταιρεία και μια σειρά από franchises που χρειάζεται επειγόντως (Bond, Rocky, Hobbit), καθώς και περίπου άλλες 4.000 ταινίες και περί τις 17.000 ώρες τηλεόρασης. Οι αριθμοί είναι ιλιγγιώδεις, η σινεματική ιστορία που περικλείεται στους αριθμούς αυτούς ουσιωδώς ιλιγγιώδης. Με την εξαγορά αυτή η Amazon τοποθετείται πλέον φιλόδοξα πίσω από το Netflix και την Disney, στον θαυμαστό καινούργιο (streaming) κόσμο μας, ενώ με 175 εκατομμύρια πελάτες, υπολείπεται μια επικοινωνιακή ανάσα από τα 208 εκατομμύρια συνδρομητών του Netflix. Χρειάστηκε μια πανδημία για να αλλάξουν και επίσημα τα ονόματα των μονομάχων της βιομηχανίας του θεάματος.

Το λιοντάρι δεν βρυχάται πια

Πληροφοριακά να πούμε ότι ο πριν το 1986 κινηματογραφικός κατάλογος της MGM εν πολλοίς απουσιάζει, αφού εκείνη τη χρονιά ο Τεντ Τέρνερ τον αγόρασε για να στοιχειώσει το TCM (Turner Classic Movies) κανάλι του, περιέχεται όμως όλος ο μετά το 1986 κατάλογος, συν βέβαια τα προαναφερθέντα franchises. Επί τούτων η ΕΟΝ – η εταιρεία του Μποντ, Μπάρμπαρα Μπροκόλι και Μάικλ Γουίλσον διοικούντων – έκανε ειδική δήλωση βεβαίωσης ότι είναι δεσμευμένη για τον 007 στις αίθουσες. Ο έλεγχος της εταιρείας στο franchise παραμένει παροιμιώδης, καθώς έχουν final cut και λόγο στο μάρκετινγκ και την διανομή, εκτός φυσικά από το μερίδιο στις εισπράξεις.

Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε, λήγει επιτέλους και ένα σίριαλ προσπαθειών πώλησης της εταιρείας, αλλά και ένα τραυματικό σίραλ κακοδιαχείρισης μιας εταιρείας σπουδαίων και εμπορικά έγκυρων τίτλων που θαλασσοδέρνεται στο κόκκινο εδώ και δεκαετίες.

Αυτή η είδηση αποτελεί, επιπλέον, μια υπενθύμιση του γιατί είναι απαραίτητες οι υπηρεσίες ελέγχου του αθέμιτου ανταγωνισμού, ώστε να μπορούν να αναλαμβάνουν έρευνες συμφωνιών που αξίζουν δις δολαρίων” πρόσθεσε. “Η κυβέρνησή μας δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις λειτουργούν με βάση τους κανόνες, εάν οι υπηρεσίες που τους ελέγχουν λαμβάνουν ελλιπή χρηματοδότηση. Η δικομματική νομοθεσία, που πρόσφατα πέρασε από την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, θα προσφέρει επιπλέον πηγές στις υπηρεσίες ελέγχου αθέμιτου ανταγωνισμού, ώστε να πραγματοποιούν σχολαστικές έρευνες των ακριβών συμφωνιών”.

Για τους ενδιαφερόμενους ακολουθεί ένα 25λεπτο βίντεο που πληροφορεί στοιχειωδώς για την ιστορία που εξαγόρασε η Amazon.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments