Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Θρυλικό τρεμπλ για τα κορίτσια του Πειραιά

Ολυμπιακός: Θρυλικό τρεμπλ για τα κορίτσια του Πειραιά
Ολυμπιακός: Θρυλικό τρεμπλ για τα κορίτσια του Πειραιά που επικράτησαν της Βουλιαγμένης στον 3ο τελικό με 7-4 και κατέκτησε και το πρώταθλημα την φετινή χρόνια, μετά από την Euroleague και το Κύπελλο Ελλάδος.

Μετά την κατάκτηση της Euroleague, και εν συνεχεία αυτή του Κυπέλλου Ελλάδας , τώρα τα θρυλικά κορίτσια έκαναν δικό τους και το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια «ονειρική» χρόνια, σάρωσε τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη και ολοκλήρωσε την επίτευξη του τρεμπλ.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη επικράτησε στον 3ο τελικό της Βουλιαγμένης με 7-4 και κατέκτησε το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα ξεπέρασαν την Βουλιαγμένη σε τίτλους στο πρωτάθλημα (12 έναντι 11).

Οι Ερυθρόλευκες για άλλη μια φορά έδειξαν την ανωτερότητα τους. Μπορεί να μην ξεκίνησαν κάλα για ακόμα ένα παιχνίδι στην σειρά των τελικών κόντρα στην Βουλιαγμένη, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου ανέβασαν στροφές και με όπλο την πολύ καλή άμυνα τους πήραν τα ηνία της αναμέτρησης από τα μέσα της πρώτης περιόδου.

Η ανάλυση του αγώνα

Το πρώτο οκτάλεπτο χωρίζεται σε δύο επί μέρους διαστήματα. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά ο Χάρης Παυλίδης χρησιμοποίησε μόνο κορίτσια που αποτελούν τη δεύτερη εξάδα. Εκεί ο ΝΟΒ έπαιξε πιο έξυπνα, αξιοποίησε την υπεροχή της Ξενάκη και προηγήθηκε 3-0. Εν συνεχεία, ο προπονητής του Ολυμπιακού άλλαξε όλες τις πολίστριές του, πλην της τερματοφύλακα Χρυσή Διαμαντοπούλου. Με το ματς να αλλάζει εντελώς εικόνα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός άρχισε να παίζει άμυνα. Τα μπλοκ έκαναν δουλειά, ενώ και στην επίθεση η μπάλα κυκλοφόρησε καλύτερα. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 1-3 με την αρχηγό του, την Αβραμίδου. Στη συνέχεια, όμως, και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο οκτάλεπτο, όταν οι «ερυθρόλευκες» βρήκαν ρυθμό, το ματς γύρισε. Η Βουλιαγμένη δυσκολεύονταν να βρει χώρους για να επιχειρήσει σουτ με καλές προϋποθέσεις. Κι όταν το έκανε, η Διαμαντοπούλου δεν είχε προβλήματα.

Η μπάλα κυκλοφόρησε στην επίθεση καλύτερα. Παρά την νευρικότητα στον παίκτη παραπάνω, οι κοπέλες του Χάρη Παυλίδη σκόραραν τρεις φορές, δύο με την Ελευθερία Πλευρίτου και μία με την Τσουκαλά, γυρίζοντας το ματς και παίρνοντας το προβάδισμα. Με τον ΝΟΒ να μένει χωρίς σκορ για 12:14, έχοντας και χαμένο πέναλτι με την Ξενάκη. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν το σημείο αναφοράς. Κράτησε το μηδέν και στο τρίτο οκτάλεπτο, ενώ με το γκολ της Βάσως Πλευρίτου, το σερί του μεγάλωσε στο 5-0, με τη διαφορά να αυξάνεται στο +2.

Ο Ολυμπιακός έφτασε και στο +4 (7-3) με το γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου, για να ξαναβρεί το δρόμο προς τα δίχτυα η Βουλιαγμένη μετά από 27 αγωνιστικά λεπτά με την Ξενάκη και να διαμορφώσει το τελικό 7-4.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-0, 1-0, 2-1.

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ξενάκη (φουνταριστό, 7:47), 0-2 Ξενάκη (π/π, 7:08), 0-3 Μ. Πάτρα (πέναλτι, 4:14), 1-3 Αβραμίδου (πέναλτι, 3:58)

2ο οκτάλεπτο: 2-3 Ελ. Πλευρίτου (2 μέτρα, 5:30), 3-3 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 4:40), 4-3 Τσουκαλά (π/π, 2:25)

3ο οκτάλεπτο: 5-3 Β. Πλευρίτου (π/π, 3:46)

4ο οκτάλεπτο: 6-3 Ελευθεριάδου (π/π, 7:22), 7-3 Μ. Πλευρίτου (π/π, 2:35), 7-4 Ξενάκη (κόντρα, 1:11)

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Χαλδαίου, Β. Πλευρίτου 1, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Τορνάρου, Τριχά.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αντιόπη Μελιδώνη): Κοτσιώνη, Ανδρεάδη, Χυδηριώτη, Μουστακαρία, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 3, Νίνου, Μ. Πάτρα 1, Κώτσια, Β. Διαμαντοπούλου, Κοντονή, Καϊάφα, Ε. Πάτρα, Καλογεροπούλου, Σάντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments