Αθλητισμός

Σέρχιο Αγκουέρο: Έκλεισε το deal με την Μπαρτσελόνα

Σέρχιο Αγκουέρο: Έκλεισε το deal με την Μπαρτσελόνα
Σέρχιο Αγκουέρο: Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι υπεγράφη το συμβόλαιο με τον Αργεντίνο για τα επόμενα δύο χρόνια με ρήτρα 100 εκατ. ευρώ.

Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε η φήμη πως ο Σέρχιο Αγκουέρο θα υπογράψει με την Μπαρτσελόνα. Να θυμίσουμε ότι ο Λιονέλ Μέσι έχει προβεί σε συμφωνία με τον πρόεδρο της ομάδας ώστε να ανανεωθεί το συμβόλαιο του.

Την Δευτέρα (31/5) με τον Αργεντινό άσο να περνάει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, να υπογράφει συμβόλαιο δύο ετών με τους Καταλανούς και στη συνέχεια να ανακοινώνεται από τη νέα του ομάδα.

Το συμβόλαιο και η ρήτρα

O Aργεντίνος μάλιστα υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους “μπλαουγκράνα”, μένοντας ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο 33χρονος Αργεντινός αποχώρησε από τους πρωταθλητές Αγγλίας μετά από μία δεκαετία, διάστημα κατά το οποίο πέτυχε 260 γκολ, εκ των οποίων τα 184 στην Premier League (τα περισσότερα για έναν παίκτη με μόνο μία ομάδα), ενώ κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, έξι λιγκ καπ και τρία Community Shield.

Όπως ενημέρωσαν οι «μπλαουγκράνα» μάλιστα, στη συμφωνία υπάρχει και ρήτρα στα 100 εκατ. ευρώ. Έτσι ο Αγκουέρο επιστρέφει στη La Liga μετά από 10 χρόνια, όταν και άφησε την Ατλέτικο Μαδρίτης για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι, της οποίας έμελλε να γίνει θρύλος.

Ο “Κουν” αναμένεται να προσφέρει σημαντική βοήθεια στην επιθετική γραμμή της Μπαρτσελόνα, επιστρέφοντας στη La Liga μετά από δέκα χρόνια. Ο Αγουέρο φόρεσε τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης για μία πενταετία (2006-2011) και πέτυχε συνολικά 102 γκολ (74 στο ισπανικό πρωτάθλημα), κατακτώντας με τους “ροχιμπλάνκος” ένα Europa League και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Λίγα λόγια για τον παίκτη

Ο Σέρχιο Λεονέλ Αγουέρο ντελ Καστίγιο (Sergio Leonel Agüero del Castillo, 2 Ιουνίου 1988) είναι Αργεντινός ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται ως επιθετικός για την Μπαρτσελόνα και την Εθνική ομάδα της Αργεντινής. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της γενιάς του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιντεπεντιέντε, και στις 5 Ιουλίου 2003, έγινε ο μικρότερος παίκτης που κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, μόλις 15 χρονών και 35 ημερών. Το 2006, μετακόμισε στην Ευρώπη για να παίξει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου πέτυχε 101 γκολ σε 234 εμφανίσεις και κερδίζοντας μεταξύ άλλων το Γιουρόπα Λιγκ και το Σούπερ Καπ το 2010. Έπειτα, πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι τον Ιούλιο του 2011. Τη τελευταία μέρα της σεζόν με την νέα του ομάδα, σημείωσε το περίφημο γκολ εναντίoν της ΚΠΡ στο 94ο λεπτό, κάνοντας το 3-2 για την ομάδα του, δίνοντας στην Σίτι το πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια.

Σε διεθνές επίπεδο, εκπροσώπησε την ομάδα της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 της FIFA το 2005 και το 2007, κερδίζοντας και τα δύο πρωταθλήματα. Έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, σημειώνοντας δύο γκολ στον ημιτελικό με 3-0 εναντίον της Βραζιλίας. Ο Αγουέρο επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010, το Κόπα Αμέρικα 2011, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, το Κόπα Αμέρικα 2015 και το Κόπα Αμέρικα Σεντενάριο, φτάνοντας στους τελικούς των τελευταίων τριών πρωταθλημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments