Ελλάδα

Τροχαίο Ρόδος: Πατέρας και γιος έχασαν τη ζωή τους

Τροχαίο Ρόδος: Πατέρας και γιος έχασαν τη ζωή τους
Τροχαίο Ρόδος: Ο οδηγός και ο συνοδηγός του οχήματος σκοτώθηκαν επιτόπου.

Θανατηφόρο τροχαίο με θύματα πατέρα και γιο σημειώθηκε το πρωί στη Ρόδο, συγκεκριμένα στην περιοχή της κοινότητας Λάρδου της Νότιας Ρόδου.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε τροχαίο στη Λαμία, όπου τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, και στην Κορινθία με ένα νεκρό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε όταν οδηγός ημιφορτηγού (4Χ4) έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην περιοχή «Γλίστρα» στη Νότια Ρόδο, με αποτέλεσμα το όχημα να βγει εκτός του δρόμου και να σκοτωθούν επιτόπου ο οδηγός και ο συνοδηγός σε αυτό. Από τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες προέκυψε ότι ήταν πατέρας και γιος, ηλικίας 63 και 22 ετών.

Στο σημείο βρίσκονται αρμόδιοι αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου, οι οποίοι εξετάζουν με πολύ προσοχή όλα τα δεδομένα για να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα.

Eνέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία – Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα:

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments