Ελλάδα

Κορωνοϊός: Οι παράγοντες που θα επιτρέψουν τον εμβολιασμό των παιδιών στη χώρα μας

Κορωνοϊός: Οι παράγοντες που θα επιτρέψουν τον εμβολιασμό των παιδιών στη χώρα μας
Κορωνοϊός: Η έγκριση από τον ΕΜΑ σηματοδοτεί τη δυνατότητα από κάθε χώρα να μπορεί να διαμορφωθεί μια στρατηγική, μια πολιτική εμβολιασμού ανάλογα με τα στοιχεία που διαθέτει η κάθε χώρα.

Το κυρίαρχο θέμα της χθεσινής ενημέρωσης ήταν ο εμβολιασμός των παιδιών. Με αφορμή την έγκριση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 12 έως 15 ετών με mRNA εμβόλια, η πρόεδρος της της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου μίλησε σχετικά με τους παράγοντες που θα επιτρέψουν τον εμβολιασμό των εφήβων στη χώρα μας.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στη μελέτη που έδωσε το «πράσινο φως» στην απόφαση του ΕΜΑ να εγκρίνει τον εμβολιασμό των εφήβων, με την αποτελεσματικότητα της χορήγησης του εμβολίου να αγγίζει περίπου το 100%.

«Η έγκριση από τον ΕΜΑ σηματοδοτεί τη δυνατότητα από κάθε χώρα να μπορεί να διαμορφωθεί μια στρατηγική, μια πολιτική εμβολιασμού ανάλογα με τα στοιχεία που διαθέτει η κάθε χώρα», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου και ύστερα παρέθεσε τους παράγοντες που θα επέτρεπαν τον εμβολιασμό της εν λόγω ηλικιακής κατηγορίας στη χώρα μας.

Οι παράγοντες που θα συνεκτιμηθούν είναι παράγοντες που αφορούν τη νόσο, τη συμμετοχή των παιδιών στη διασπορά του ιού στην κοινότητα εν καιρώ επιδημίας, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση αλλά και τις δραστηριότητες στις οποίες πρέπει να δραστηριοποιούνται τα παιδιά, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποτελεσματικότητα και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς με τη συναίνεση των οποίων θα γίνει ο εμβολιασμός.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέτει ως πρωταρχικό στόχο τον εμβολιασμό των ενηλίκων.

Τι ισχύει για τον εμβολιασμό όσων έχουν νοσήσει

Η κ. Θεοδωρίδου υπενθύμισε πως όσοι έχουν νοσήσει, δεν χρειάζεται να λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ως ημερομηνία διάγνωσης της νόσου θεωρείται η πρώτη ημερομηνία εξέτασης με μοριακό τεστ που έχει καταγραφεί στο επίσημο μητρώο του ΕΟΔY.

Αναφορικά με αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου με AstraZeneca, αυτό δίνεται ως δυνατότητα μόνο αν τα άτομα που εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση εμφανίζουν κάποια προβλήματα και μετά από οδηγία από τις υγειονομικές αρχές.

Οι παραδόσεις εμβολίων στην Ελλάδα για το μήνα Ιούνιο

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, η χώρα μας μέσα στον επόμενο μήνα πρόκειται να παραλάβει τις εξής δόσεις:

  • 2.170.900 δόσεις Pfizer
  • 308.300 δόσεις Moderna
  • 400.000-500.000 δόσεις AstraZeneca
  • Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκεκριμενοποιηθεί το εύρος των παραδόσεων εμβολίων στην ΕΕ για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments