Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αρνείται τις κατηγορίες ο 55χρονος που προσπάθησε να απαγάγει ανήλικη

Θεσσαλονίκη: Αρνείται τις κατηγορίες ο 55χρονος που προσπάθησε να απαγάγει ανήλικη
Θεσσαλονίκη: Άλλες δύο κοπέλες αναγνώρισαν στο πρόσωπο του 55χρονου εκείνον που τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά στις αρχές Μαΐου.

«Βράζει» η Θεσσαλονίκη με την απόπειρα αρπαγής μίας ανήλικης από 55χρονο άνδρα. Πρόκειται για δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται μέσα σε λίγες ημέρες μετά την απόπειρα αρπαγής μίας 13χρονης από τη Ραφήνα, με τον κατηγορούμενο να παίρνει τον δρόμο προς τη φυλακή.

Η 16χρονη κοπέλα πήγαινε προς το σχολείο της, όταν έχασε το λεωφορείο που έπαιρνε συνήθως και ζήτησε οδηγίες για να βρει τον δρόμο από το πρώτο μαγαζί που βρήκε μπροστά της.

Μέσα βρισκόταν ως πελάτης ο 55χρονος που προθυμοποιήθηκε να την πάει εκείνος στο σχολείο με το αυτοκίνητό του. Η 16χρονη αρνήθηκε, αλλά εκείνος βρέθηκε λίγο αργότερα μπροστά της καθώς φέρεται να την παρακολουθούσε στα στενάκια πιέζοντάς την να μπει στο αυτοκίνητο.

Εκείνο που αποδείχθηκε σωτήριο ήταν ότι ο 55χρονος είχε καταγραφεί από κάμερες, υλικό από τις οποίες δημοσίευσε ο πατέρας της ανήλικης. Στο πρόσωπό του αναγνωρίσαν και δυο 20χρονες εκείνον που τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά αρχές Μαΐου στην περιοχή των Πεύκων.

Βέβαια, διαφορετική γνώμη έχει ο δικηγόρος του 55χρονου, ο οποίος κάνει λόγο για «άγαρμπο φλερτ».

«Ήταν κάτι ξαφνικό, ακόμα και τώρα δεν έχω λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας. Δεν αρνούμαστε την κοινωνική διάσταση, αλλά τα δικαστήρια κρίνουν την ποινική διάσταση. Μια φιλοφρόνηση, ένα φλερτ προσπάθησε να κάνει επιθετικό και άγαρμπο. Δεν το δικαιολογούμε κοινωνικά. Δεν στρέφομαι εναντίον ούτε των ΜΜΕ, ούτε των γονέων. Λυπάται και ο ίδιος δεν είχε αυτή την πρόθεση. Δεχόμαστε την κοινωνική απαξία της πράξης του…»

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για αύριο, με τον 55χρονο να κατηγορείται για απόπειρα παράνομης βίας και απειλής.

Ο πατέρας του κοριτσιού περιγράφει στο MEGA την στιγμή που το παιδί του βρίσκεται αντιμέτωπο με τον 55χρονο.

«”Μια χαρά είσαι 16 χρονών κουκλίτσα, έλα να σε πάω εγώ στο σχολείο με το αυτοκίνητο”. Προχώρησε το παιδί να φύγει προς το σχολείο και σε ένα στενάκι μέσα την ακολούθησε με το αυτοκίνητο και την πίεσε για να μπει στο αυτοκίνητο λεκτικώς και πιο επιτακτικά. Το παιδί αρνήθηκε γύρισε προς τα πίσω, έφυγε πάλι στον κεντρικό τον δρόμο και μπήκε στο καφέ που ήταν τα παιδιά εκεί οι σερβιτόροι και με πήρε τηλέφωνο μετά να πάω να την πάρω» ανέφερε.

«Το τρόμαξε πάρα πολύ το παιδί, φοβήθηκε πάρα πολύ το παιδί. Έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει, τα μιλάμε τα παιδιά συνέχεια, ήμασταν από τις 6 το απόγευμα, ήμασταν το πρωί βασικά αρχικά στο τμήμα Συκεών μέχρι τις 11 η ώρα δώσαμε καταθέσεις και εγώ και το παιδί και μετά μας έκλεισαν ραντεβού 6 η ώρα στο αστυνομικό μέγαρο να πάμε για να κάνει κάποια αναγνώριση σε φωτογραφίες υπόπτων κτλ.

»Πήγαμε στις 6 και τελικά καταλήξαμε να φύγουμε στις 12 η ώρα αφού τον συλλάβανε, τον φέρανε εκεί και τον αναγνώρισε το παιδί μαζί και άλλες δύο κοπέλες που είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά αρχές Μαΐου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments