Διεθνή

Εμβολιασμοί εφήβων: Ξεκινούν τον Ιούνιο στην Πολωνία

Εμβολιασμοί εφήβων: Ξεκινούν τον Ιούνιο στην Πολωνία
Εμβολιασμοί εφήβων: Ξεκινούν σταδιακά οι εμβολιασμοί στα παιδιά 12-15 ετών, μετά από την απόφαση της ΕΜΑ για το εμβόλιο της Pfizer.

Λίγες μέρες μετά από την έγκριση της χρήσης του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 12-15 ετών από την ΕΜΑ ξεκινούν οι εμβολιασμοί των Εφήβων στην Πολωνία. Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα η Άνγκελα Μέρκελ ανήγγειλε πως στις 7 Ιουνίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των εφήβων.

Η Πολωνία θα προσφέρει από τις 7 Ιουνίου εμβολιασμούς κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, ενώ συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, που θα κάνει τα ταξίδια ευκολότερα, δήλωσαν σήμερα υπουργοί.

H έγκριση του εμβολιασμού των εφήβων από την ΕΜΑ

Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό γι’ αυτή.

«Λόγω των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της σύστασης του Ιατρικού Συμβουλίου, πήραμε την απόφαση ότι από τις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών. Πρόκειται για 2,5 εκατομμύρια μαθητές», δήλωσε σε συνέντευξη ο Μιχάλ Ντβόρτσικ, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας.

Η ένταξη της στο πρόγραμμα για το πιστοποιητικό Covid

Ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζίλσκι δήλωσε επίσης ότι από σήμερα η Πολωνία εντάσσεται στο πρόγραμμα της ΕΕ για ένα πιστοποιητικό Covid, το οποίο έχει στόχο να διευκολύνει τα ταξίδια μέσα στην Ένωση.

Η Πολωνία καθίσταται έτσι μία από τις επτά πρώτες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει επισήμως την 1η Ιουλίου, δήλωσε ο πολωνός υπουργός. «Η Πολωνία είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα μπορέσουν να εκδώσουν αυτά τα πιστοποιητικά για να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες τους από την 1η Ιουνίου», δήλωσε ο Νιτζίλσκι.

Σχετικά με το σκεύασμα της Moderna

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως αποφάσεις και για το σκεύασμα της Moderna σε αυτές τις ηλικίες, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Στη συνέχεια, ο Καβαλέρι έκανε γνωστό πως τέσσερα αντιιικά φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων τελούν επί του παρόντος υπό αναθεώρηση από τον EMA. «Είμαστε σίγουροι ότι ορισμένες από αυτές τις αναθεωρήσεις θα οδηγήσουν σε εξουσιοδοτημένες θεραπείες κατά της Covid έως το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2021».

Και συνέχισε: «Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι τα εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή είναι ευεργετικά για άτομα με Covid-19, που δεν βρίσκονται σε νοσοκομείο. Ο EMA συμβουλεύει να μην επιτραπεί η χρήση τους σε ασθενείς με COVID-19 προτού έχουμε οριστικά στοιχεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments