Κόσμος

Μέρκελ εμβόλια: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί εφήβων

Μέρκελ εμβόλια: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί εφήβων
Μέρκελ εμβόλια: Η Καγκελάριος της Γερμανίας ανακοίνωσε πως στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί εφήβων.
Μέρκελ εμβόλια: Η Καγκελάριος της Γερμανίας ανακοίνωσε πως στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί εφήβων.

Για τα εμβόλια στους εφήβους μίλησε η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως ξεκινούν τον Ιούνιο οι εμβολιασμοί. Να θυμίσουμε ότι η Καγκελάριος έχει αναφέρει πως υπάρχει νομική βάση για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Από τις 7 Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός παιδιών άνω των 12 ετών στη Γερμανία με το ενέσιμο σκεύασμα των Pfizer/BionTech, δήλωσε η Καγκελάριος της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο εμβολιασμών των παιδιών στη Γερμανία θα ξεκινήσει εφόσον ληφθεί η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BionTech

Τόνισε όμως ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός και δεν θα σχετίζεται με την φοίτηση των παιδιών στο σχολείο. Ο εμβολιασμών των παιδιών στη Γερμανία θα ξεκινήσει εφόσον ληφθεί η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BionTech από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), για άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Στην Ε.Ε έχει ήδη εγκριθεί το εν λόγω εμβόλιο για εφήβους άνω 16 ετών. «Παιδιά και νέοι ηλικίας 12 ετών και άνω θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν από τις 7 Ιουνίου», τόνισε η Μέρκελ, ύστερα από συνομιλίες που είχε με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.

“Το βασικό μήνυμα προς τους γονείς είναι: δεν θα υπάρξουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί”

«Η πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορούν να χορηγηθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», πρόσθεσε η Γερμανίδα Καγκελάριος. «Το βασικό μήνυμα προς τους γονείς είναι: δεν θα υπάρξουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί», υπογράμμισε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Μέρκελ υποστήριξε επίσης ότι τα σχολεία δεν θα απαιτούν τον εμβολιασμό των μαθητών. Υπενθυμίζεται ότι, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών. Ωστόσο, πολλοί Γερμανοί εμπειρογνώμονες έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τον εμβολιασμών των παιδιών με το επιχείρημα ότι σπανίως νοσούν σοβαρά από τη νόσο Covid.

Οι δηλώσεις Κρίες

Ο Ρούντιγκερ φον Κρίες, μέλος της «Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών» της Γερμανίας (Stiko), έθεσε υπό αμφισβήτηση τον εμβολιασμό των παιδιών μεταξύ 12 και 15 ετών, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βερολίνου-Βρανδεμβούργου (RBB). «Για την ώρα δεν μπορώ να προβλέψω ότι θα υπάρξει γενική σύσταση εμβολιασμού για αυτές τις ηλικίες», δήλωσε ο φον Κρίες, κάνοντας λόγο περί «ασαφούς» κινδύνου.

Από την πλευρά του, το Γερμανικό Ίδρυμα για την Προστασία των Ασθενών έχει εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις του για τον σχεδιασμό του ομοσπονδιακό υπουργού Υγείας Γενς Σπαν να προχωρήσει σε εμβολιασμό των παιδιών ακόμη και χωρίς σύσταση της Επιτροπής «Stiko». Μέρκελ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments