Οικονομία

ΟΑΕΔ πληρωμές: Μέχρι την Παρασκευή θα πάνε στα atm 91.500 δικαιούχοι

ΟΑΕΔ πληρωμές: Μέχρι την Παρασκευή θα πάνε στα atm 91.500 δικαιούχοι
ΟΑΕΔ πληρωμές: «Ζεστό» χρήμα θα δουν μέχρι την Παρασκευή 91.500 δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΑΕΔ καθώς θα καταβληθούν λεφτά στους λογαριασμούς τους. Πρόκειται να πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης κ.α.

«Ζεστό» χρήμα θα δουν μέχρι την Παρασκευή 91.500 δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΑΕΔ καθώς θα καταβληθούν λεφτά στους λογαριασμούς τους. Πρόκειται να πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης κ.α.

Ποια επιδόματα του ΟΑΕΔ θα πληρωθούν

Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 32 εκατ. ευρώ σε 82.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
  • 20 εκατ. ευρώ σε 8.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • 500.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Ποιες άλλες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν έως την Παρασκευή

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 31 Μαΐου- 4 Ιουνίου οι εξής καταβολές:

Τακτικές πληρωμές

  • 11,9 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 22.740 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)
  • 20,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 710 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • Τέλος, 10.500 ευρώ θα καταβληθούν σε 26 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης

ΟΑΕΔ: Ειδική παροχή προστασίας μητρότητας – Ποιοι οι δικαιούχοι

Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει στις εργαζόμενες μητέρες ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας διάρκειας έως έξι (6) μήνες, σύμφωνα με το κεφ. Β’ της με αρ. 33891/606/08 Υ.Α. (άρθ. 142 Ν. 3655/08). Ως προϋποθέσεις τίθενται: η ενεργός εργασιακή σχέση εξαρτημένης εργασίας τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας. Πιο συγκεκριμένα, απαιτείται η ασφάλιση στον ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και η απασχόληση σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα (άρθ. 36 Ν. 3996/11), με σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Η λήψη παροχών μητρότητας από τον e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) ή τον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων Δικαιούχοι είναι και οι τεκμαιρόμενες μητέρες (άρθ. 1464 του Αστικού Κώδικα).

Η χορήγηση ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας διάρκειας έως έξι μήνες χορηγείται από τον εργοδότη μετά τη λήξη της άδειας κυοφορίας και λοχείας ή της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας, όπως ορίζεται από το άρθ. 9 της ΕΓΣΣΕ των ετών 2004 – 2005, ή και της ετήσιας κανονικής άδειας, εφόσον προβλέπεται η χορήγησή της με βάση τις ετήσιες προθεσμίες.

Οι ασφαλισμένες μητέρες δύνανται, με αμετάκλητη αίτησή τους, να κάνουν χρήση του συνόλου ή τμήματος της άδειας. Επίσης, δύνανται να τη διακόψουν με έγγραφη συμφωνία του εργοδότη. Σε κάθε περίπτωση, το υπόλοιπο της άδειας δεν μεταφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments