Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Νομικές διαδικασίες εναντίον της ψυχολόγου της Κάρολαϊν

Γλυκά Νερά: Νομικές διαδικασίες εναντίον της ψυχολόγου της Κάρολαϊν
Γλυκά Νερά: Τι ανακοίνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων.

Τη νομική οδό αναμένεται να ακολουθήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν μέχρι τη ερχόμενη Δευτέρα δεν λάβει από την Ελένη Μυλωνοπούλου που αναφέρεται ως η ψυχολόγος της 20χρονης Κάρολαιν η οποία δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά το πτυχίο ΑΕΙ και την άσκηση και την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος της.

Αν κι η αρχική διορία των δύο ημερών που είχε δώσει ο Σύλλογος στην γυναίκα που η νεαρή μητέρα της είχε εξομολογηθεί πολλά έληξε την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα περιμένουν να περάσει και το Σαββατοκύριακο για να εξετάσουν τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Ο σύλλογος που αμφισβητεί τον τίτλο της ψυχολόγου για την κ. Μυλωνοπούλου, προχώρησε στην ενέργεια αυτή μετά τις συνεντεύξεις που έδωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των οποίων αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις συνεδρίες που είχε με την άτυχη μητέρα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους».

«Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος», αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

«Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί 2021-06-04 14:17:00 και τιμωρείται από τον νόμο», καταλήγει ο ΣΕΨ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments