Διεθνή

Γενί Σαφάκ: Ο Ερντογάν ανακοινώνει κοίτασμα αερίου

Γενί Σαφάκ: Ο Ερντογάν ανακοινώνει κοίτασμα αερίου
Γενί Σαφάκ: Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει την εύρεση ενός κοιτάσματος φυσικού αερίου.

Δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ αναφέρει πως ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να ανακοινώσει νέο κοίτασμα φυσικού αερίου. Σε γενικές γραμμές ο πρόεδρος βρίσκεται υπό πίεση, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Να θυμίσουμε ότι στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να συναντήσει τον Τζο Μπάιντεν.

Μετά την εύρεση κοιτάσματος 320 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή «Δούναβης-1» από το γεωτρύπανο Φατίχ τον Αύγουστο του 2020, την ανακάλυψη νέου, μεγάλου θαλάσσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ.

Ο Ερντογάν ανακοινώνει κοίτασμα

Όπως μετέδωσε και ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να κάνει τις ανακοινώσεις το μεσημέρι, σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τους αξιωματικούς που συμμετέχουν στην άσκηση «Θαλασσόλυκος». Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ ο Τούρκος Πρόεδρος πρόκειται να κάνει την μεγάλη έκπληξη ανακοινώνοντας την εύρεση νέου μεγάλου κοιτάσματος.

Η Τουρκία φαίνεται πως την δεδομένη στιγμή έχει «στρέψει το βλέμμα της» στην Μαύρη Θάλασσα με το ζήτημα της ενεργειακής ανεξαρτησίας της χώρας να απασχολεί σημαντικά την τουρκική κοινωνία.

Η δήλωση που προκάλεσε την πτώση της λίρας

H τουρκική λίρα έχανε νωρίτερα 3%, ξεπερνώντας τις 8,8 λίρες ανά δολάριο, μετά τα σχόλια του Ερντογάν. Πλέον χάνει 1% και τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 8,62 λίρες ανά δολάριο. Τα σχόλια του Τούρκου ηγέτη διατυπώθηκαν με βάση την πεποίθησή του ότι το πιο χαμηλό κόστος δανεισμού θα βοηθήσει στην επιβράδυνση του πληθωρισμού, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι κεντρικοί τραπεζίτες σε όλον τον κόσμο.

Η μείωση των επιτοκίων θα μειώσει το κόστος των παραγωγών και τελικά θα οδηγήσει σε πιο αργές αυξήσεις των τιμών καταναλωτή, δήλωσε ο Ερντογάν. «Αν αφαιρέσουμε το βάρος των επιτοκίων από τις επενδύσεις και το κόστος, τότε θα εισέλθουμε σε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον, διότι τα επιτόκια είναι εκείνα που προκαλούν πληθωρισμό κόστους», σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Προειδοποίηση Ερντογάν προς τις ΗΠΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε χθες Τρίτη τις ΗΠΑ ότι διακινδυνεύουν να «χάσουν έναν πολύτιμο φίλο» καθώς «βάζουν με την πλάτη στον τοίχο» την Τουρκία, δύο εβδομάδες πριν από τη συνάντησή του με τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, με φόντο τις συνεχιζόμενες εντάσεις.

«Αυτοί που σπρώχνουν στον τοίχο τη Δημοκρατία της Τουρκίας χάνουν έναν πολύτιμο φίλο», είπε ο κ. Ερντογάν στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.

Η προειδοποίηση καταγράφηκε λίγες ημέρες πριν από την πρώτη συνάντηση των κ.κ. Ερντογάν και Μπάιντεν τη 14η Ιουνίου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες, με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση στη διμερή σχέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments