Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Το Facebook αναστέλλει τον λογαριασμό του για δύο χρόνια

Ντόναλντ Τραμπ: Το Facebook αναστέλλει τον λογαριασμό του για δύο χρόνια
Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να επιστρέψει παρά μόνο όταν «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού θα έχουν εξαλειφθεί», διευκρινίζει η πλατφόρμα.

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για ένα διάστημα 2 ετών, επισημαίνοντας ότι στις πολιτικές προσωπικότητες θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως και στους άλλους χρήστες, όταν παραβιάζουν τους κανόνες των μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην περίπτωση της παραπληροφόρησης.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να επιστρέψει παρά μόνο όταν «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού θα έχουν εξαλειφθεί», διευκρινίζει η πλατφόρμα, που τον είχε αποκλείσει προσωρινά στις 7 Ιανουαρίου, καθώς είχε ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, μια απόφαση άνευ προηγουμένου. Ντόναλντ Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ: Το Facebook απέσυρε τη συνέντευξη του

Αν και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του, κατάφερε για λίγο καιρό να εξαφανιστεί. Και αυτό γιατί Twitter και Facebook είχαν προχωρήσει σε διαγραφή των λογαριασμών του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος είχε δηλώσει μάλιστα ότι το Twitter είναι βαρετό.

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook ξαναχτύπησε αποσύροντας ένα βίντεο με μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος από την πλατφόρμα, από τη σελίδα της νύφης του Λάρα Τραμπ στο μέσο αυτό.

Η Λάρα Τραμπ, η οποία είναι παντρεμένη με τον γιο του Τραμπ, Έρικ, και προσφάτως εντάχθηκε στο δυναμικό του Fox News ως συνεργάτιδα, θέλησε να προμοτάρει μια συνέντευξη με τον Τραμπ για τη διαδικτυακή εκπομπή της «The Right View» με αναρτήσεις της στο Instagram χθες.

Κατόπιν, ανήρτησε ένα σκρίνσοτ από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Facebook, με το οποίο την ενημέρωναν ότι το βίντεό της με τον Τραμπ να μιλάει αποσύρθηκε, με την εταιρεία να επικαλείται την απαγόρευση που έχει επιβάλει στους λογαριασμούς του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments