Πολιτική

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στο Μέγαρο Μαξίμου

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στο Μέγαρο Μαξίμου
Μητσοτάκης: Συνάντηση με τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η οποία θα συνοδεύεται από την αδερφή της Ειρήνη.

Τις προηγούμενες ημέρες η Βασίλισσα Σοφία επισκέφθηκε τη Λέρο και τους Λειψούς αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα. Ειδικότερα, στους Λειψούς, επισκέφθηκε από κοντά το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής.

Την υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση, τον Ισπανό πρέσβη Ενρίκε Βικέρα και τον δήμαρχο Φώτη Μάγγο. Το καταφύγιο δημιουργήθηκε από το «Αρχιπέλαγος», έναν θεσμό που ιδρύθηκε το 1998 από τον Ικαριώτη Θοδωρή Τσιμπίδη.

Η βασίλισσα Σοφία πέρασε και το κατώφλι της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη διευθύντριά της, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Ξεναγήθηκε στις αίθουσες και στάθηκε περισσότερο στην ενότητα των έργων που παρουσιάζουν τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού.

Μητσοτάκης: Δημιουργείται ποδηλατόδρομος από το ΣΕΦ μέχρι το Σούνιο

Τη δημιουργία ποδηλατόδρομου από τον Πειραιά μέχρι τη Βούλα και εν συνεχεία μέχρι το Σούνιο, στο πλαίσιο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση στη Γλυφάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη αρχικά τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, για την «εξαιρετική δουλειά» που κάνει στον δήμο, ενώ τόνισε ότι η αποψινή εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, επισημαίνει την ανάγκη για μια εθνική στρατηγική ποδηλάτου, προκειμένου να εκλείψουν οι λόγοι που δυσχεραίνουν την αστική ποδηλασία.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το έργο σύνδεσης του Πειραιά -σε πρώτη φάση- με τη Βουλιαγμένη και σε δεύτερη φάση μέχρι το Σούνιο, ένα έργο μήκους 70 χιλιομέτρων, με την κατασκευή ενιαίου ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. svg%3E

«Αυτό το έργο έχει σημασία γιατί σηματοδοτεί την ανάγκη της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα και είναι να απορεί κανείς γιατί μας πήρε τόσες δεκαετίες», επισήμανε ο πρωθυπουργός. svg%3E

Η πρώτη φάση του εντυπωσιακού έργου θα είναι το τμήμα 22 χιλιομέτρων που θα συνδέει το ΣΕΦ μέχρι τα 3Β, δηλαδή τη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη. svg%3E

Οπως προαναφέρθηκε, η κύρια χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από κάποια κονδύλια του «Αντώνης Τρίτσης», ενώ τον συντονισμό των εμπλεκόμενων δήμων θα έχει η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να δημιουργηθούν στην Αττική ποδηλατόδρομοι μήκους 100 χιλιομέτρων.

Σκέρτσος: Για 22 χλμ. θα μπορεί κάποιος απρόσκοπτα να περπατήσει, να τρέξει, να κάνει ποδήλατο

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, μιλώντας για τη σημερινή εκδήλωση στη Γλυφάδα, και για την ομιλία του πρωθυπουργού με αντικείμενο την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, τόνισε: «Θεωρούμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίζουμε να παρουσιάζουμε σταδιακά τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, το “Ελλάδα 2.0″». Σχέδιο που ονομάστηκε έτσι, όπως επιχειρηματολόγησε ο Α. Σκέρτσος, γιατί «θεωρούμε ότι περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε μια νέα, καλύτερη εκδοχή της χώρας μας και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής όλων μας».

Ένα από τα έργα αυτά είναι «η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου στην Αττική, από το Φάληρο, το ΣΕΦ, έως και τη Βουλιαγμένη με ένα ενιαίο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων. Για 22 χιλιόμετρα θα μπορεί κάποιος απρόσκοπτα να περπατήσει, να τρέξει, να κάνει ποδήλατο. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων», σημείωσε με έμφαση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments