Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη Ρολάν Γκαρός: Προκρίθηκε στους 16 της διοργάνωσης

Μαρία Σάκκαρη Ρολάν Γκαρός: Προκρίθηκε στους 16 της διοργάνωσης
Μαρία Σάκκαρη Ρολάν Γκαρός: Η Ελληνίδα τενίστρια έγραψε ιστορία, επικρατώντας με 2-1 σετ της Ελίς Μέρτενς και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στους 16.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο 18 στην παγκόσμια κατάταξη), έγραψε ιστορία, προκρινόμενη για πρώτη φορά στην καριέρα της στους 16  του Ρολάν Γκαρός. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε σε έναν αγώνα θρίλερ που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες της Ελιζέ Μέρτενς. Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα είχε πάρει πανηγυρική πρόκριση στον 3ο γύρο της διοργάνωσης όταν και επικράτησε με 2-0 της Παολίνι.

Επόμενη αντίπαλος της η Σοφία Κένιν (No5 στην παγκόσμια κατάταξη) την οποία έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές έχοντας μία νίκη και δύο ήττες.

Ο αγώνας – θρίλερ της Μαρίας Σάκκαρη για την πρόκριση στους 16 του Ρολάν Γκαρός

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα μαραθώνιο γκέιμ όπου η Μαρία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (15-40), αλλά αφού «έσβησε» έξι μπρέικ πόιντς, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 7ο με την Μέρτενς να κρατά το δικό της σερβίς και να προηγείται 0-2.

Η Βελγίδα απείλησε και με δεύτερο μπρέικ, όμως η Μαρία όχι μόνο έκλεισε το γκέιμ με 2 άσους, αλλά αμέσως μετά έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2 για να ακολουθήσει μισή ώρα σπουδαίου τένις.

Σάκκαρη και Μέρτενς έβγαλαν εκπληκτικές φάσεις καταφέρνοντας να κρατήσουν το σερβίς τους με την Μαρία να προηγείται με 6-5. Στο επόμενο γκέιμ η Μέρτενς προηγήθηκε 40-30, αλλά έκανε διπλό λάθος στο σερβίς και η Μαρία με δύο σερί πόντους έκανε το μπρέικ και πήρε το σετ!

Η Μέρτενς ξεκίνησε και το 2ο σετ με μπρέικ, ωστόσο η απίθανη Σάκκαρη δεν πτοήθηκε κι απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ δείχνοντας τρομερή συγκέντρωση κι αποφασιστικότητα. Μέχρι το 3-3 κι οι δύο κράτησαν το σερβίς τους συνεχίζοντας να προσφέρουν απίθανο θέαμα με την Βελγίδα να κάνει νέο μπρέικ και να προηγείται με 3-4.

Πριν προλάβει όμως να πανηγυρίσει, η απίθανη Σάκκαρη απάντησε με δικό της μπρέικ (4-4), προηγήθηκε 5-4 και έχασε την πρώτη ευκαιρία όταν έφυασε στο 30-0 στο σερβίς της Μέρτενς, αλλά ακολούθησαν τέσσερα αβίαστα λάθη για το 5-5. Οι δύο τους κράτησαν το σερβίς τους κι έτσι το δεύτερο σετ πήγε στο τάι μπρέικ. Μαρία Σάκκαρη Ρολάν Γκαρός

Το οποίο εξελίχθηκε εφιαλτικά για την Ελληνίδα η οποία στους πρώτους έξι πόντους έκανε δύο διπλά λάθη στο σερβίς, με το σκορ να φτάνει στο 1-5 και τη Μέρτενς να επικρατεί εύκολα με 2-7.

Η Σάκκαρη κράτησε γερά στο τέλος

Θεωρητικά αυτή η εξέλιξη έπρεπε να ρίξει ψυχολογικά τη Μαρία που έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Η απώλεια του σετ την πείσμωσε κι ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοση της κάνοντας μπρέικ με το «καλημέρα» στο τρίτο σετ για να φτάσουμε στο 3-1 όπου μετά από ένα γκέιμ θρίλερ έκανε δεύτερο μπρέικ κι εκεί ουσιαστικά τελειώσαν όλα.

Με συνοπτικές διαδικασίες κράτησε το δικό της σερβίς για το 5-1 και παρόλο που η Μέρτενς μείωσε σε 5-2 και προηγήθηκε 0-30 στο σερβίς της Μαρίας, η Σάκκαρη πήρε τέσσερις αναπάντητους πόντους και έφτασε στην ιστορική νίκη και την πρόκριση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments