Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 5/6: Ανάσες «Ελευθερίας» για τη χώρα

Κρούσματα σήμερα 5/6: Ανάσες «Ελευθερίας» για τη χώρα
Κρούσματα σήμερα 5/6: Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων τόνισαν η Αριστελεία Πελώνη και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα κρούσματα για σήμερα 5/6 αναμένεται να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα η Ελλάδα ξεπέρασε το ορόσημο των 6 εκατομμυρίων εμβολιασμών, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως εντός της εβδομάδας θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση για το άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Κρούσματα σήμερα 5/6: Ανακοινώσεις την επόμενη εβομάδα

«Εφόσον όλα πάνε καλά, θα μπορούσαν ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας. Και βεβαίως -επειδή ο οδικός χάρτης που δώσαμε φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου- να περιγραφεί και η υπόλοιπη πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς, ώστε να υπάρχει μια ορατότητα για όλους τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN». Κρούσματα σήμερα 5/6

«Είναι καλοκαίρι, υπάρχει μια ευφορία, ένας ενθουσιασμός μετά την άρση περιοριστικών μέτρων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να μη χαλαρώνουμε στη χρήση της μάσκας και φυσικά να εμβολιαστούμε. Το υπέρτατο όπλο, η υπέρτατη ασπίδα είναι ο εμβολιασμός» πρόσθεσε. Στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να βγει δελτίο τύπου από το Υπουργείο Ανάπτυξης που να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων όπως η μουσική και η αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις, τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κρούσματα σήμερα 5/6: Σε αποκλιμάκωση η πανδημία

Σε φάση αποκλιμάκωσης βρίσκεται η πανδημία στην χώρα όπως αναφέρει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ωστόσο ότι παρόλο που η επιδημία πάει καλά δεν σημαίνει ότι τελείωσε.

Κρούσματα σήμερα 5/6:

«Το πρόβλημα έχει μόνο μια λύση: Λέγεται εμβόλιο. Πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε. Έχουμε ένα από τα καλύτερα εμβολιαστικά προγράμματα διεθνώς. Το να μην το εκμεταλλευόμαστε δεν έχει λογική. Έχει εξαντληθεί η δυνατότητα των συναδέλφων μου και προσωπικώς να πείσουμε τον κόσμο. Πρέπει άλλες ειδικότητες, διαφημιστές, επικοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, να βοηθήσουν να καταφέρουμε να πείσουμε όσους διστάζουν και αμφιβάλλουν για το εμβόλιο» επισήμανε.

Κρούσματα σήμερα 5/6: Ξεπεράσαμε τους 6 εκατομμύρια εμβολιασμούς

«Σήμερα το πρωί ξεπεράσαμε τους 6 εκατομμύρια εμβολιασμούς», τόνισε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Παράλληλα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι «αυτός είναι ένας επιχειρησιακό στόχος ο οποίος τέθηκε», προσθέτοντας ότι οι «στόχοι τίθενται ανάλογα με το πώς έρχονται τα εμβόλια».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «θα μπορούσαμε ανά πάσα στιγμή να αυξήσουμε την δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμού, αν είχαμε περισσότερα εμβόλια». Μιλώντας για τους εμβολιασμούς στα νησιά, είπε ότι «τα νησιά ήταν στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα και από την πρώτη στιγμή θέσαμε τον στόχο ότι θα κινηθούμε πιο γρήγορα και για επιχειρησιακούς και για στρατηγικούς λόγους». Νοσοκομείο Μεταξά

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.112, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 407.857 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 35 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.823 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.218 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 445 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.491 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 151 (ημερήσια μεταβολή +4.14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 174 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments