Πολιτική

Βαρουφάκης: Αισιοδοξία για την πορεία του ΜέΡΑ 25

Βαρουφάκης: Αισιοδοξία για την πορεία του ΜέΡΑ 25
Βαρουφάκης: Τι τόνισε κατά τη διάρκεια του 1ου Διαβουλευτικού συνεδρίου του κόμματος.

Τις βασικές κατευθύνσεις των πολιτικών και προγραμματικών κατευθύνσεων του ΜέΡΑ 25, παρουσίασε κατά τη διάρκεια του 1ου Διαβουλευτικού συνεδρίου του κόμματος ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Βαρουφάκης: Το ηθικό προβάδισμα του ΜέΡΑ 25

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ΜέΡΑ 25 καθώς κλείνοντας την ομιλία του τόνισε προς τους συνέδρους ότι «τώρα ήρθε η δική σας ώρα. Το ΜέΡΑ25 είναι στα χέρια σας». Ένα από τα νέα στοιχεία που περιείχε η ομιλία του κ. Βαρουφάκη ήταν η αναφορά του στο «ηθικό προβάδισμα» που έχει το ΜέΡΑ 25 και ταυτόχρονα, έδωσε ένα περίγραμμα της πολιτικής δράσης που ξεκινά από το ερώτημα «γιατί υπάρχουμε;» και φθάνει μέχρι την πολιτική συνεργασιών σήμερα. Επίσης, παρουσίασε τις θέσεις του για την ΕΕ, καθώς τάσσεται υπέρ της «μεταρρύθμισης μέσα από συγκρούσεις» και όχι υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, αλλά έδειξε σταθερότητα στον διμέτωπο αγώνα , τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Βαρουφάκης

Ειδικότερα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 απαντώντας στο ερώτημα «γιατί υπάρχουμε» αναφέρθηκε στον ρόλο του κόμματός του στην πολιτική ζωή της χώρας σημειώνοντας ότι το λοιδορούν «επειδή, έχοντας υποτάξει τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική ότι η ρήξη είναι μάταιη, δεν θέλουν να βλέπουν μπροστά τους ένα κόμμα σύγχρονο, δυναμικό, με ρίζες σ’ όλη την Ευρώπη που να τιμά εκείνη την ‘Ανοιξη με συνεχή αντίσταση αλλά και σοβαρό πλάνο για το καλύτερο αύριο. Για αυτό φέρουμε στο πέτο μας σαν παράσημο τιμής το μίσος και την χλεύη τους. Για αυτό υπάρχει το ΜέΡΑ25: Για να αποτινάξουμε από την χώρα το φάντασμα Χρέους-Τζόγου-Εκμετάλλευσης Ψυχών & Φύσης», είπε χαρακτηριστικά.

Βαρουφάκης: Επίθεση στην «Μητσοτάκης Α.Ε»

Στην επίθεση διαρκείας κατά της κυβέρνησης, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρονταν στην «Μητσοτάκης Α.Ε» τονίζοντας: «Η Χρεοδουλοπαροικία έχει και τα καλά της. Γελάμε βρε παιδιά και λίγο. Παρακολουθώντας την κυβέρνηση είναι σαν να βλέπουμε την «Ωραία των Αθηνών» με τον Αυλωνίτη να κηρύττει «Πνεύμα και Ηθική» την ώρα που αισχροκερδίζει και του τρέχουν τα σάλια με την γραμματέα του. Έτσι κι η σημερινή κυβέρνηση. Αυτοχαρακτηρίζονται άριστοι – αν είναι δυνατόν! Δίνουν ακόμα κι εύσημα στον εαυτό τους για το φιάσκο της διαχείρισης της πανδημίας.

Βαρουφάκης

Αυτή η Κυβέρνηση των αρίστων, συνοδοιπόροι, θα καταλήξει – όπως κάθε μνημονιακή – στο καλάθι των αχρήστων. Το ξέρουν. Δεν τους πολύ-πειράζει όμως. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να «κρατήσουν» αρκετά γιατί «είναι πολλά τα λεφτά ‘Αρη», έτσι για να θυμηθούμε κι άλλη μια ελληνική ταινία. Πλιατσικολογούν χωρίς αιδώ. Κόκκινα δάνεια, ψηφιακές πλατφόρμες, λίστες Πέτσα, νερό, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ. Κι εκεί που δεν υπάρχουν αγοραστές, προσποιούνται ότι υπάρχουν για να τιτλοποιήσουν με μεθόδους GoldmanSachs έσοδα που δεν θα υπάρξουν, όπως όταν δομούν παράγωγα υδρογονανθράκων που δεν θα εξορυχθούν ποτέ. Όλα για την «ανθρωπιά»! Εκεί που εμείς ψάχνουμε την ρεαλιστική ουτοπία, εκείνοι οραματίζονται μια κλεπτοπία!

Αυτή δεν είναι καν κυβέρνηση. Είναι η «Μητσοτάκης Α.Ε.» στην οποία ούτε ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός του Κωνσταντίνου Καραμανλή χωρά, ούτε ο νεοφιλελευθερισμός της Θάτσερ χωράνε – τίποτα δεν χωρά αν δεν προσφέρεται για άμεση εκταμίευση. Αυτούς έβγαλε από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας ο κ. Τσίπρας το βράδυ του Δημοψηφίσματος καλώντας τους να τον πλαισιώσουν την επομένη στο Προεδρικό Μέγαρο για να ανατρέψουν τον λαό, για να κάνουν – από κοινού – το ΟΧΙ ΝΑΙ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments