Αθλητισμός

Ο Γιώργος Καραγκούνης μιλάει για το Εuro 2021

Ο Γιώργος Καραγκούνης μιλάει για το Εuro 2021
Γιώργος Καραγκούνης: Ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της Εθνικής θυμήθηκε τις δόξες του 2004 και μίλησε για το Euro 2021.

Ο Γιώργος Καραγκούνης υπήρξε αδιαμφισβήτητα ένας από τους πρωταγωνιστές του Euro 2004 και του ποδοσφαιρικού έπους που πραγματοποίησε η Ελλάδα. Τα χρόνια βέβαια πέρασαν από τότε κια έχουμε φτάσει αισίως στο Euro του 2021.

Γιώργος Καραγκούνης: Οι μνήμες του 2004

Σε συνέντευξή του στο sports3.gr, ο αρχηγός της Εθνικής θυμήθηκε τις «ένδοξες στιγμές» του 2004, ενώ μίλησε και για το επερχόμενο Euro. Πέρασε κιόλας μια επταετία χωρίς το εθνόσημο, μια επταετία, μετά από κείνο το μοιραίο παιχνίδι με την Κόστα, Ρίκα, μια επταετία με το ρεκόρ των 139 συμμετοχών να μενει εμφατικό και αλώβητο στο χρόνο. Η προσωπική αυλαία που άνοιξε μ΄ εκείνο το γκολ στις 12 Ιουνίου του 2004 κόντρα στην Πορτογαλία, έπεσε με ένα παθιασμένο κοινό να αποθεώνει για δέκα χρόνια τον παθιασμένο και υποδειγματικό πρωταγωνιστή. Γιώργος Καραγκούνης

Μιλώντας για το Euro 2004 είπε: «Κακά τα ψέματα, μετά τον άθλο τον δικό μας και την έκπληξη που προξενήσαμε, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο στις επόμενες διοργανώσεις. Δεν είδαμε κάποια «μικρή» ομάδα να κατακτά τρόπαιο ή και να προκρίνεται στον τελικό. Αυτό δείχνει επιπλέον ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό που πετύχαμε εμείς. Μακάρι να δούμε κάποια ομάδα πιο μικρή, να προκριθεί στους «οχτώ» ή και στους «τέσσερις». Αν θυμάμαι καλά μόνο η Ουαλία είχε πάει στους «τέσσερις» το 2016. Ναι, αυτό ήταν μια μίνι- έκπληξη, αναμφισβήτητα! Τώρα, ποια ομάδα απ΄ τις μικρές… θα το δούμε, δεν έχω κάποια στο μυαλό μου που μπορεί να κάνει την μεγάλη έκπληξη. Η Βόρεια Μακεδονία είναι απ΄ τις πιο μικρές ομάδες. Αναμφισβήτητα, αλλά… θα δούμε στο τουρνουά.»

Παράλληλα δήλωσε πως συνεχίζει να βλέπει τους αγώνες του 2004: ««Ναι βλέπω! Όταν είναι όμορφες οι στιγμές πάντα θέλεις να τις δεις. Ειδικά στο πρώτο κύμα του λοκντάουν, που δεν είχε και ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, είχα δει όλα τα παιχνίδια της εθνικής από το Euro 2004 και μετά, γιατί είχα και πολλά χρόνια να τα δω. Κάποιες στιγμές δεν τις θυμόμουν, κάποιες άλλες ήθελα να τις ξαναδώ-συγκινήθηκα. Όπως είπα, όταν είναι ωραίες οι στιγμές, πάντα θέλεις να τις δεις ξανά-ειδικά αυτές που ζήσαμε το 2004. Όσες φορές και αν τις δεις δεν βαριέσαι ποτέ!».

Γιώργος Καραγκούνης

Γιώργος Καραγκούνης: Τι είπε για το Euro 2021 και τις αλλαγές

Αναφερόμενος στο Euro 2021 τόνισε: «Αν δούμε ότι η Πορτογαλία που άξια πήρε το Κύπελλο, πέρασε από τον Όμιλό της με τρεις ισοπαλίες, όταν στον Όμιλο περνά και ο τρίτος… βλέπουμε ότι ο συναγωνισμός είναι μικρότερος, μειωμένος. Ισως η ΟΥΕΦΑ να ήθελε να δώσει την ευκαιρία σε κάποιες μικρότερες ομάδες να ζήσουν αυτήν την ατμόσφαιρα… Βέβαια, είναι σχεδόν οι μισές ομάδες, από τις 55 αν το αναλογιστείς-ναι είναι ξεχείλωμα. Μην ξεχνάμε ότι παίζουν ρόλο και σπόνσορες, οικονομικά θέματα, τηλεοπτικά δικαιώματα», τόνισε.

«Επίσης τώρα είναι πιο εύκολο να διακριθείς, απ ΄ό,τι ήταν πριν. Όταν ήταν δεκαέξι ομάδες προκρίνονταν μόνο δύο. Να φανταστείς στον Ομιλό μας στην Πορτογαλία είμασταν εμείς, οι Πορτογάλοι-γηπεδούχοι, οι Ισπανοί σαν… γηπεδούχοι -εκεί που παίζαμε στο Οπόρτο- και η Ρωσία. Δύσκολο να κατακτήσεις τις δύο πρώτες θέσεις στον Όμιλο. Και έφερα το παράδειγμα με την Πορτογαλία που πέρασε σαν τρίτη στον Όμιλό της με τρεις ισοπαλίες και πήρε το Euro. Άρα, σίγουρα είναι μικρότερες οι δυσκολίες!», κατέληξε ο Γιώργος Καραγκούνης, προσθέτοντας ως έχιε κρατήσει σχέσεις με τον Ότο Ρεχάγκελ και τον Γιάννη Τοπαλίδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments