Αθλητισμός

Τσιτσιπάς Roland Garros: Όλα λειτούργησαν καλά σήμερα

Τσιτσιπάς Roland Garros: Όλα λειτούργησαν καλά σήμερα
Τσιτσιπάς Roland Garros: Ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις εξέφρασε την ικανοποίησή του από την απόδοσή του στη σημερινή νίκη πρόκριση.

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την απόδοση του και τη νίκη του επί του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, στον 4ο γύρο του Roland Garros. Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα Κυριακή, ο Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στους 8 του Roland Garros.

«Όλα λειτούργησαν καλά για εμένα σήμερα. Αισθανόμουν καλά μέσα στο γήπεδο, η στρατηγική που υιοθέτησα απέδωσε, το σερβίς μου ήταν καλό. Τα παιχνίδια με έναν παίκτη όπως ο Πάμπλο με βοηθούν να βγάλω το καλύτερο μου τένις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωταθλητής, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ματς.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Τσιτσιπάς τόνισε: «Νομίζω δεν έχει να κάνει με το πόσο εύκολα ή δύσκολα ήρθε η νίκη. Τα πράγματα έγιναν όπως τα θέλαμε και στο τρίτο σετ. Κατάφερα και έκανα το comeback, έδειξα ότι είμαι ακόμα στο παιχνίδι. Ήταν σημαντικό ότι δεν άφησα το τρίτο σετ να κατρακυλήσει. Είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου και το πώς αισθάνθηκα μέσα στο γήπεδο. Το παιχνίδι μου ήταν πολύ κοντά στο να είναι εξαιρετικό».

Τσιτσιπάς Roland Garros: Νίκη – πρόκριση στην 8άδα

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε… περίπατο στα δύο πρώτα σετ, με εκπληκτικό παιχνίδι κόντρα στον Ισπανό Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης και με ανατροπή στο τρίτο σετ απέκλεισε άνετα τον αντίπαλό του από τη συνέχεια του γαλλικού Γκραν Σλαμ.

Τσιτσιπάς Roland Garros

Η εκκίνηση του Τσιτσιπά στο ματς ήταν εντυπωσιακή. Ο Έλληνας τενίστας έπαιξε με μεγάλη ψυχραιμία, ο Καρίνιο Μπούστα έκανε αρκετά λάθη και κάπως έτσι φτάσαμε στο 3-0 στα game του πρώτου σετ. Ο Ισπανός αύξησε την πίεση, πήρε το πρώτο του game (3-1), έφτασε με αρκετό ζόρι στο 4-2, αλλά έχασε το κρίσιμο 7ο game στα… σημεία και τελικά και το πρώτο σετ (6-3) μετά από 41 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος έκανε μπρέικ κατευθείαν στο πρώτο γκέιμ και στη συνέχεια ήταν απολαυστικός φθάνοντας εύκολα στο 4-0 και με δεύτερο μπρέικ. Ο Μπούστα έδειξε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στη συνέχεια και παρότι βρήκε ένα μπρέικ πόιντ στο 8ο γκέιμ, το σετ έκλεισε με σκορ 6-2.

Στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς «άγγιξε» ξανά ένα γρήγορο μπρέικ, αλλά έχασε τριπλό μπρέικ πόιντ και έδωσε την ψυχολογία στον Μπούστα να του «σπάσει» αυτός το σερβίς του αμέσως μετά για να φθάσει μέχρι και το 3-0.

Το Νο5 του κόσμου «απάντησε» όμως με δικό του μπρέικ και 3-0 σερί για το 3-3. Το σετ έφθασε μέχρι και το 5-5, με τον Στέφανο να διατηρεί την τελευταία στιγμή το σερβίς του, αλλά να κάνει στη συνέχεια το απόλυτο comeback και να τελειώνει το ματς με το 7-5 στο τελευταίο σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε έτσι στα προημιτελικά του Roland Garros και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μεντβέντεφ – Γκαρίν για μία θέση στην 4άδα του γαλλικού Γκραν Σλαμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments