Διεθνή

Μπουρλά: Ξεκινά μελέτη για χρήση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Μπουρλά: Ξεκινά μελέτη για χρήση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών
Μπουρλά: Ο CEO της Pfizer ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η μελέτη για χρήση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά ανακοίνωσε μία νέα μελέτη για την χρήση του εμβολίου της Pfizer. Να θυμίσουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος είχε δείξει την αποτρεπτική ικανότητα του εμβολίου της Pfizer, μιλώντας για τα στοιχεία του Ισραήλ. Να θυμίσουμε πως ο ίδιος ήταν αντίθετος στο θέμα της άρσης της πατέντας των εμβολίων. 

Την μελέτη της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών ανακοίνωσε στο Twitter ο CEO της εταιρίας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Η μελέτη

Πρόκειται για μια ουσιαστική μελέτη για την περαιτέρω αξιολόγηση του εμβολίου η οποία σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά εάν επιβεβαιωθεί η ασφάλεια και η ανοσογονικότητα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, θα προστατεύσει τόσο την κοινωνία όσο και τα παιδιά.

«Αν και τα δεδομένα δείχνουν ότι η σοβαρή νόσηση covid είναι σπάνια στα παιδιά, ο εκτεταμένος εμβολιασμός είναι ένα κρίσιμο εργαλείο προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι ενθουσιασμένος που έχουμε αρχίσει να δοσολογούμε συμμετέχοντες ηλικίας 5 έως 11 ετών σε μια παγκόσμια μελέτη», είπε ο CEO της Pfizer στο Twitter.

«Ίσως και έτοιμο αυτό το καλοκαίρι»

Αναλυτικότερα, ο Έλληνας CEO της Pfizer τόνισε ότι η νέα εκδοχή του εμβολίου κατά της covid-19 θα μπορεί να φυλάσσεται για μήνες θερμοκρασία ενός κλασικού καταψύκτη, αντί για τους -70 βαθμούς που απαιτείται σήμερα.

«Όπως γνωρίζεται τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για πάνω από ένα μήνα. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους», σημείωσε ο Μπουρλά μιλώντας στο αμερικανικό Axios, εκτιμώντας ότι το αυτό το καλοκαίρι η νέα εκδοχή του εμβολίου μπορεί να είναι έτοιμη.

Σημειώνεται πως ο Μπουρλά είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα πως είναι αισιόδοξος για τις δυνατότητες του σκευάσματος των εταιρειών Pfizer/BioNTech απέναντι στην «ινδική» μετάλλαξη του του κορωνοϊού.

Μπουρλά: Θα χρειαστεί μια τρίτη δόση του εμβολίου κάπου μεταξύ στους 8 και τους 12 μήνες – Τι ισχύει για τις μεταλλάξεις

Για την ανοσία που προσφέρει ο εμβολιασμός, ο κ. Μπουρλά υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής «ξέρουμε ότι το εμβόλιο μας καλύπτει για τουλάχιστον 6 μήνες», αλλά «συνεχίζουμε να αγνοούμε εάν μετά τους 6 μήνες η προστασία θα κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα για παράδειγμα έως τους 12».

«Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα χρειαστεί μια τρίτη δόση κάπου μεταξύ στους 8 και τους 12 μήνες» αλλά «αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί με τα στοιχεία» είπε ο κ. Μπουρλά, εξηγώντας ότι η πρόβλεψή του βασίζεται σε πρώιμα στοιχεία.

Ως προς την τρίτη δόση ο κ. Μπουρλά είπε ότι είναι ίδια με τις προηγούμενες. Για τη συχνότητα εμβολιασμού μετά την ολοκλήρωση των τριών δόσεων αυτών, ο κ. Μπουρλά είπε ότι η πρόβλεψή του με τα έως τώρα δεδομένα είναι ότι «κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουμε σε ετήσιους εμβολιασμούς».

Για τις μεταλλάξεις του ιού, ο κ. Μπουρλά ήταν κατηγορηματικός ότι «μέχρι στιγμής με όλα τα στοιχεία που έχω δει δεν υπάρχει καμία που να ξεφεύγει από την αποτελεσματικότητα του δικού μας εμβολίου» και η Pfizer κάνει «πειράματα συνεχώς» και ελέγχει «την αποτελεσματικότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments