Αθλητισμός

Εγγονός ιστορικού παράγοντα της Μίλαν στον Ολυμπιακό

Εγγονός ιστορικού παράγοντα της Μίλαν στον Ολυμπιακό
Εγγονός ιστορικού παράγοντα της Μίλαν στον Ολυμπιακό. Πως ξεκίνησε τη μπάλα και η σχέση του με τον Αντριάνο Γκαλιάνι.

Είναι 20 ετών, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και έζησε σε ΗΠΑ, Αγγλία και Ιταλία. Εσχάτως ετοιμάζεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα για χατίρι του Ολυμπιακού Β. Ο λόγος για τον Αντριάν Γκαλιάνι, εγγονό του Αντριάνο Γκαλιάνι, γνωστού από την εποχή Μπερλουσκόνι στη Μίλαν. Άλλοτε πανίσχυρο στέλεχος της Μίλαν και από το 2018 προέδρου της Μόντσα.

Ο Γκαλιάνι έχει ζήσει ήδη μία ζωή σαν παραμύθι. Ένας πολίτης του κόσμου, που υπήρχε στιγμή που δεν μιλούσε καν ιταλικά. Στη συνέχεια θα τόνιζε πως τα ιταλικά ήταν η 2η γλώσσα του.

Ο ίδιος ο Αντριάν μέσω συνέντευξής του στο Tuttomercatoweb είχε επισημάνει όταν είχε βρεθεί στη Φόρεστ πως «εδώ στην Αγγλία αλλά και γενικότερα είμαι απλά ο Αντριάν». Ο ίδιος άργησε να ασχοληθεί με τη μπάλα. Θα το έκανε πιο ενεργά, ουσιαστικά, αποφασιστικά και πιο επαγγελματικά σε ηλικία 13 με 14 ετών στο Λονδίνο. Η Ρέντινγκ του προσέφερε την ευκαιρία να παίξει και το έκανε και μετά θα βρισκόταν στη Μίλαν. Η ποδοσφαιρική του πορεία δε είχε απ’ όλα: Νέοι της Ρέντινγκ, Νέοι της Μίλαν, IMG Soccer στις ΗΠΑ, Μίλαν U19, Γουότφορντ U23 και μετά Φόρεστ U23.

Το Gazzetta ξεδιπλώνει τη ζωή του 20χρονου Αμερικανοιταλού με τον διάσημο ποδοσφαιρικά παππού. Ζώντας στην Αμερική για μεγάλο διάστημα είχε παίξει μπέιζμπολ, ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Λόγω του πάθους της οικογένειάς του με το ποδόσφαιρο πήρε και αυτός την ώθηση. Στο Λονδίνο μάλιστα είχε βρεθεί για να είναι με τους γονείς του. Από μικρός δεν ήθελε να αφήσει τις σπουδές του και πάντα επεδίωκε να συνδυάσει ποδόσφαιρο με σχολείο.

Ο Γκαλιάνι

Το στιλ του παίκτη, το αγαπημένο σχήμα και η σχέση με τον παππού του

Τι στιλ παίκτη όμως είναι ο εγγονός του άλλοτε «δεξιού χεριού» του Μπερλουσκόνι; Ο ίδιος σχολιάζει πως «παίζω στο κέντρο και σε ένα σχήμα περισσότερο 4-3-3. Μπορώ να παίξω παντού στον άξονα. Παίζω και ως φουλ μπακ. Μπορώ να κρατήσω τη μπάλα και να δημιουργήσω παιχνίδι. Στη Φόρεστ χρησιμοποιούμαι στα άκρα. Ως φουλ μπακ ή ως winger».

Τι σημαίνει όμως για αυτόν να έχει τόσο γνωστό παππού; «Οι προπονητές και οι παράγοντες των ομάδων ξέρουν ποιος είναι ο παππούς μου. Οι περισσότεροι συμπαίκτες και αντίπαλοί μου όμως όχι (γέλια). Στην Αγγλία είχα άλλη αντιμετώπιση από την Ιταλία», είχε πει στο Tuttomercatoweb. Στην Ιταλία άκουγε συχνά σχόλια για τον παππού του και το πόσο μετρούσε αυτό για την πορεία του, όμως ο ίδιος έλεγε πως δεν το έβαζε κάτω και δεν άφηνε να τον επηρεάζουν όλα αυτά.

Όσο για την επαφή και τη σχέση του με τον παππού του; «Πρέπει να το ομολογήσω πως ήταν από τους πιο χαρούμενους ανθρώπους όταν πήγα στη Φόρεστ. Το μονοπάτι που διάλεξα δεν είναι εύκολο. Στη Μίλαν πέρασα ένα πολύ ωραίο διάστημα και ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της. Ο παππούς μου πάντα με βοηθούσε με τις συμβουλές του και τον ευχαριστώ πολύ. Στη Μίλαν σίγουρα είχα περάσει την καλύτερη περίοδό μου», θα συμπληρώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments