Τεχνολογία

Windows 11: Το νέο user interface

Windows 11: Το νέο user interface
Windows 11: Το νέο λογισμικό των Windows αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα Ιουνίου από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Τα Windows 11 πρόκειται να παρουσιαστούν στα μέσα Ιουνίου από την Microsoft. Ήδη η Microsoft έχει ανακοινώσει τι αλλάζει με το νέο update του λογισμικού. Επίσης υπάρχουν κάποιοι χρήστες που επιλέγουν να μην κάνουν την αναβάθμιση.

Σε μία διαδικτυακή εκδήλωση ανοιχτή προς το κοινό, στις 24 Ιουνίου, η Microsoft θα παρουσιάσει τα Windows της νέας εποχής. Υπάρχει, ήδη, αρκετή φημολογία για το ποια είναι τα στοιχεία που φέρνει η νέα εκδοχή των Windows.

Διαρροές του νέου user interface

Μία online διαρροή ήταν αρκετή για να μας αποκαλύψει τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έχουν τα Windows 11 στη διεπαφή με τον χρήστη. Μία από τις κεντρικές αλλαγές στο Interface και την εικόνα των Windows 11 είναι η taskbar, η οποία θα μεταφερθεί στο κέντρο, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να τη ρυθμίσει σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του.

Ανανεωμένος θα είναι ο Πίνακας Ελέγχου, ενώ διαφορετικός θα είναι και ο ήχος εισόδου στα Windows 11. Τα εικονίδια στα νέα Windows θα είναι διαφορετικά, με στρογγυλές άκρες, δίνοντας μια περισσότερο σύγχρονη αισθητική, θα υπάρχει ξεχωριστό Xbox App, ενώ θα είναι εφικτό να περιορίζει κανείς την εικόνα στην οθόνη του για καλύτερη διαχείριση εργασιών.

Οι αλλαγές

Για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών με πληκτρολόγιο και ποντίκι, η Microsoft έχει επαναφέρει στα Windows 10 το μενού Έναρξη στην επιφάνεια εργασίας με νέα εμφάνιση και δυνατότητες και ένα σύστημα εικονικών επιφανειών εργασίας (Task View), επιτρέποντας στους χρήστες να τρέξουν τις εφαρμογές του Windows Store μέσα από την επιφάνεια εργασίας των Windows.

Επίσης, έχει συστήσει στους χρήστες της τον Microsoft Edge τον οποίο αναβαθμίζει όποτε είναι αναγκαίο. Τώρα λοιπόν, το εγχείρημα οπτικής ανανέωσης των Windows 10 συνεχίζεται και μετά την «Έναρξη», σειρά παίρνει και ο File Explorer καθώς και γενικότερα τα βασικά εικονίδια του εν λόγω λειτουργικού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό θα αλλάξει η εμφάνιση πολλών, όπως του κάδου ανακύκλωσης, των φακέλων, τα εικονίδια των δίσκων. Πάντως, η αμερικανική εταιρεία λογισμικού σχεδιάζει πολλές ακόμα γενναίες αλλαγές για τα Windows.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Microsoft, η Amanda Langowski του Windows Insider προγράμματος τονίζει το εξής: «Αρκετές αλλαγές, όπως ο προσανατολισμός των εικονιδίων των φακέλων και τα προεπιλεγμένα εικονίδια για τους διάφορους τύπους αρχείων, έχουν σχεδιαστεί ξανά για να υπάρχει μεγαλύτερη συνοχή μεταξύ των διαφόρων προϊόντων της Microsoft που εμφανίζουν αρχεία. Συγκεκριμένα, οι φάκελοι χρηστών ανώτατου επιπέδου, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, Τα Έγγραφά μου, Οι Λήψεις μου και Οι Φωτογραφίες μου, έχουν νέα σχεδίαση που θα σας επιτρέπει να τα ξεχωρίζετε ευκολότερα με μια γρήγορη ματιά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments