Τεχνολογία

Αναβάθμιση σε Windows 10: Γιατί οι χρήστες επιλέγουν να μην το κάνουν

Αναβάθμιση σε Windows 10: Γιατί οι χρήστες επιλέγουν να μην το κάνουν
Αναβάθμιση σε Windows 10: Εκατομμύρια χρήστες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν Windows 7 στους υπολογιστές τους.

Τα Windows 10 είναι το νεότερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft (μετά τα Windows 8.1) για υπολογιστές, ξεκινώντας να κυκλοφορούν επισήμως στις 29 Ιουλίου του 2015. Η πρώτη παρουσίαση των Windows 10 έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ενώ η δοκιμαστική έκδοση κυκλοφόρησε 1 μέρα αργότερα, στις 1 Οκτωβρίου 2014.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους που ήταν διαθέσιμα τα Windows 10, προσφέρονταν χωρίς χρέωση για τους χρήστες των Windows 7 και Windows 8.1 αν και μπορεί ακόμα ο χρήστης να χρησιμοποιήσει κλειδί αριθμού προϊόντος από τις παραπάνω εκδόσεις είτε κατά τη διάρκεια μιας καθαρής εγκατάστασης είτε κατά την ενεργοποίηση μιας υπάρχουσας εγκατάστασης.

Από την άλλη, τα Windows 7- προηγουμένως γνωστά με τις κωδικές ονομασίες Blackcomb και Vienna- είναι ο διάδοχος των Windows Vista και κυκλοφόρησαν στις 22 Οκτωβρίου 2009 σε 32-bit και σε 64-bit εκδόσεις. Μάλιστα, η Microsoft είχε διατηρήσει άκρα μυστικότητα για τα Windows 7, καθώς είχε δώσει έμφαση στην κυκλοφορία και στην ανάπτυξη των Windows Vista, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υποσχεθεί χαρακτηριστικά των Windows 7 που τελικά δεν θα ενσωματωθούν, παρόλο που σε προηγούμενα λειτουργικά είχε αποκαλύψει κάποια χαρακτηριστικά πριν την κυκλοφορία τους.

Ως αποτέλεσμα, γνωρίζαμε πολύ λίγα για τα Windows 7, αλλά δημόσιες ομιλίες και παρουσιάσεις από συνεργάτες της Microsoft είχαν δώσει εικόνα για τα χαρακτηριστικά τους. Μάλιστα, πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από άτομα στα οποία δόθηκε η έκδοση M1 των Windows 7 είχαν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Θυμίζουμε επίσης, πως η Microsoft έληξε επισήμως την υποστήριξη των Windows 7 τον Ιανουάριο του 2020, αν και το δημοφιλές λειτουργικό φαίνεται πως δεν έχει… πεθάνει ακόμα. Αντιθέτως, εκατομμύρια χρήστες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν Windows 7 στους υπολογιστές τους, σύμφωνα με το ZDNet.

Και με δεδομένο ότι υπάρχει πάνω ένα δισεκατομμύριο χρήστες Windows σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με δήλωση της ίδιας της εταιρείας την περασμένη άνοιξη, οι ενεργές Windows 7 συσκευές κυμαίνονται μεταξύ 100 και 200 εκατομμυρίων. Και αυτό δείχνει πως 11 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, τα Windows 7 συνεχίζουν να έχουν ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς.

Πάντως, τα Windows 10 είναι η τελευταία έκδοση των Windows, όπως είπε ο Τζέρρι Νίξον, ένας προγραμματιστής της Microsoft, και μετά θα υπάρξουν μόνο αναβαθμίσεις καθώς η Microsoft σκοπεύει να μετατρέψει το λειτουργικό της σύστημα σε κάτι που η ίδια αποκαλεί WaaS (Windows as a Service), μια τροποποιημένη ονομασία για το SaaS. Ο στόχος εξάλλου, της Microsoft για τα Windows 10 είναι να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα για PC, laptops, tablets, smartphones και Xbox One, καθώς και νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως το Surface Hub και Microsoft HoloLens.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments