Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: 1.400 νέα κρούσματα

Ιταλία κορωνοϊός: 1.400 νέα κρούσματα
Ιταλία κορωνοϊός: Σε πτώση βρίσκεται και στην Ιταλία η πανδημία.

Ο κορωνοϊός βρίσκεται σε υποχώρηση και στη γειτονική Ιταλία, όπου το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν είναι 1.400, ενώ 52 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα κρούσματα ήταν 1.255, με 63 νεκρούς.

Να σημειωθεί πως από την ιταλική κυβέρνηση ανακοινώθηκε πως «ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας που θα δώσουμε την χαριστική βολή στον κορωνοϊό», ενώ ήδη η εστίαση έχει ανοίξει και σε εσωτερικούς χώρους.

Ιταλία κορωνοϊός: Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 203.173 διαγνωστικά τεστ, το 0,6% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 33 ασθενείς με κορονοϊού λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 269 λιγότεροι.

Ιταλία κορωνοϊός

Στην Ιταλία, οι θετικοί στον κορονοϊό είναι 101.855, στο ίδιο επίπεδο της 15ης Οκτωβρίου του 2020. Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Ιταλίας με περισσότερα ημερήσια κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (256) και ακολουθούν η Σικελία (168) και η Καμπανία (167) με πρωτεύουσα τη Νάπολη.

Ιταλία κορωνοϊός: «Τον Ιούνιο θα δώσουμε την χαριστική βολή στον κορωνοϊό»

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ιταλική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι τουλάχιστον μέχρι την 31η Ιουλίου, σε κάθε τραπέζι των καφέ και εστιατορίων δεν θα μπορούν να κάθονται πάνω από τέσσερις πελάτες. Αρχικά, είχε διαρρεύσει ότι δεν θα ίσχυε, πλέον, κανένας σχετικός περιορισμός. Σε μεγαλύτερα τραπέζια θα μπορούν να κάθονται μόνον συγγενείς, οι οποίοι συγκατοικούν. Ιταλία κορωνοϊός

«Τον Ιούνιο θα δώσουμε την χαριστική βολή στην Covid 19. Mέχρι το τέλος του μηνός θα λάβουμε πάνω από 20 εκατομμύρια εμβόλια» δήλωσε, στο μεταξύ, ο έκτακτος επίτροπος για την εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τα κέντρα για τη χορήγηση των εμβολίων κατά του κορονοϊού, σε όλη την χώρα, αναμένεται να αυξηθούν κατά 30%. Συνολικά, έως τώρα έχουν χορηγηθεί 34.470.841 εκατομμύρια δόσεις και το 20,03% των κατοίκων (11.871.163 πολίτες ) έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο.

Στο μεταξύ, οι πελάτες των ιταλικών καφέ και εστιατορίων ήδη μπορούν να καταναλώνουν φαγητό και ροφήματα και στο εσωτερικό των μαγαζιών. Θα μπορούν να τρώνε και όρθιοι, αλλά διατηρώντας πάντα την απόσταση ασφαλείας ενός μέτρου.

Την ερχόμενη Δευτέρα, δε, σε τρεις περιφέρειες (με πρωτεύουσα την Τεργέστη, το Κάλιαρι της Σαρδηνίας και στην μικρή περιοχή Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας) θα καταργηθεί η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας Κρίστιαν Σολίνας, τέλος, αποφάσισε ότι όλοι οι ιταλοί πολίτες που επισκέπτονται το νησί του (έστω και αν προέρχονται από περιοχές με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων) θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση στην οποία να αναφέρεται ότι θεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments