Τεχνολογία

Ρομπότ με οικολογικές ανησυχίες

Ρομπότ με οικολογικές ανησυχίες
Σε έναν νέο και πιο πράσινο κόσμο στοχεύει το CoNSeRT , όπως έγινε γνωστό και στο τριήμερο φεστιβάλ EcoFest.
Σε έναν νέο και πιο πράσινο κόσμο στοχεύει το CoNSeRT , όπως έγινε γνωστό και στο τριήμερο φεστιβάλ EcoFest.

Το τριήμερο φεστιβάλ EcoFest 2021 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού έδωσε σε χιλιάδες επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέους τρόπους, για να ζήσουν οικολογικά, μέσα από ποικίλες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Η Mobile Technology φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) μαζί με το ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ, το οποίο έχει παραχωρήσει στο Ερευνητικό Εργαστήρι CoNSeRT του ΠΑΔΑ, με σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών.

Με αφορμή τη συμμετοχή στο EcoFest 2021, το Εργαστήριο CoNSeRT του ΠΑΔΑ σχεδίασε ειδική εκπαιδευτική εφαρμογή, με την οποία το ρομπότ παρακινούσε τους επισκέπτες να γίνουν «ecoists», υιοθετώντας μια οικολογική στάση ζωής, με σεβασμό στο περιβάλλον. Ο ΝΑΟ απαντούσε στους επισκέπτες σχετικά με τις ορθές περιβαλλοντικές συνήθειες που μπορούν να εφαρμόζουν και έπαιζε το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Πως να είσαι ecoιστής!».

Η θερμή ανταπόκριση του κοινού στο ΝΑΟ κατά τη διάρκεια του EcoFest απέδειξε ότι δικαίως θεωρείται ένα από τα πλέον αγαπητά ανθρωποειδή ρομπότ διεθνώς. Αντίστοιχα, ο ΝΑΟ επιβεβαίωσε ότι με την κατάλληλη εφαρμογή λογισμικού μπορεί να προσαρμοστεί αποτελεσματικά σε διαφορετικές περιστάσεις, χάρη στη μοναδική του ικανότητα να συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση.

Εποχή εξέλιξης

Η Mobile Technology από το 2003 σχεδιάζει και υλοποιεί ολοκληρωμένες λύσεις που βασίζονται σε συστήματα συλλογής δεδομένων και φορητά υπολογιστικά συστήματα για επιχειρήσεις. Επενδύει στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και στoν μετασχηματισμό των επιχειρησιακών διαδικασιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν το RFID, τα συστήματα διαχείρισης φωνητικών εντολών, οι ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού η ρομποτική, με τα ανθρωποειδή ρομπότ Pepper και ΝΑΟ.

Το CoNSeRT ιδρύθηκε το 2019 ως εργαστήριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και αποτελεί τη συνέχεια της ομώνυμης ερευνητικής ομάδας CoNSeRT, η οποία συστάθηκε το 2016. Το CoNSeRT δραστηριοποιείται στην έρευνα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εφαρμογών και υπηρεσιών, δίνοντας έμφαση στη Μηχανική Μάθηση, Κινητό και Φορετό Υπολογισμό, Συναισθηματική Υπολογιστική & Μάθηση, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, καθώς και πλατφόρμες/λύσεις Νεφοϋπολογισμού. Οι ερευνητές του ConSeRT έχουν συμμετάσχει επιτυχώς τόσο σε προτάσεις χρηματοδότησης έρευνας, όσο και στην υλοποίηση αντίστοιχων εγχειρημάτων, έχοντας στο ενεργητικό τους αρκετά ευρωπαϊκά (H2020, FP7) αλλά και εθνικά έργα, με προϋπολογισμό χρηματοδότησης που υπερβαίνει τα 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments