Διεθνή

Βόρεια Μακεδονία: Επίσημη τοποθέτηση Ζαεφ για την φανέλα

Βόρεια Μακεδονία: Επίσημη τοποθέτηση Ζαεφ για την φανέλα
Σε απαντήσεις σχετικά με την φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας και τον σάλο που έχει προκαλέσει , προχώρησε ο Ζάεφ.

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από την φανέλα με την οποία αγωνίζεται η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020, στην οποία περιέχεται το σηματάκι με τα αρχικά FFM (σ.σ. τα αρχικά των λέξεων- Football Federation of Macedonia), ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σε γραπτή του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ σημειώνει:

«Όλη η Ευρώπη γνωρίζει ότι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου εκπροσωπεί τη Βόρεια Μακεδονία στο Πρωτάθλημα.

Ακόμα και αν η Ομοσπονδία δεν αποτελεί δημόσια οντότητα, η εθνική ομάδα είναι. Όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έτσι είναι και πρέπει να είναι σαφές σε όλα τα επίπεδα και στον καθένα ότι είναι η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, ανεξάρτητα από τα αρχικά της Ομοσπονδίας στη φανέλα.

Έχουμε ήδη θέσει αυτό το θέμα στην Ομοσπονδία και θα επιλυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των κανόνων και παραδόσεων της UEFA.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα έργο σε εξέλιξη και ο στόχος μας είναι να βρίσκουμε σταδιακά με τους γείτονές μας λύσεις που εφαρμόζουν την συμφωνία και μας ωθούν μπροστά, στη βάση της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού»

Αναστάτωση με την φανέλα της γειτονικής χώρας

Ειδικότερα, στη φανέλα της εθνικής ομάδας αναγράφεται μόνο το «Μακεδονία», χωρίς να υπάρχει το Βόρεια. Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία θα έπρεπε με κινήσεις της ΕΠΟ, αλλά και άλλων αρμόδιων μέσων να απορριφθεί εξ αρχής.

Γενικότερα θα πρέπει να αποκοπεί οποιαδήποτε προσπάθεια της συγκεκριμένης χώρας στο να της γίνεται αναφορά ως «Μακεδονία», μιας και το σωστό θα είναι να αναφέρεται από τους πάντες ως Βόρεια Μακεδονία, η οποία είναι πλέον και η επίσημη ονομασία της.

Το ρόστερ της Βόρειας Μακεδονίας

Τερματοφύλακες: Στόλε Ντιμιτριέφσκι (Ράγιο), Ντάμιαν Σισκόφσκι (Δόξα), Ρίστε Γιάνκοφ (Ραποντνίτσκι) Αμυντικοί: Στέφαν Ριστόφσκι (Ντίναμο Ζάγκρεμπ), Βίσαρ Μούσλιου (Φερεντσβάρος), Έγκζον Μπεγτούλαϊ (Σκεντίγια), Κίρε Ριστέφσκι (Ούιπεστ), Γκόικο Ζάικοφ (Σαρλερουά), Ντάρλκο Βελκόφσκι (Ριέκα), Έζγκιαν Αλιόσκι (Λιντς) Μέσοι: Άριαν Αντέμι (Ντίναμο Ζάγκρεμπ), Ένις Μπάρντι (Λεβάντε), Στέφαν Σπιρόφσκι (ΑΕΚ Λάρνακας), Μπόμπαν Νικόλοφ (Λέτσε), Τίομιρε Κονσταντίνοφ (Ρουζομπέροκ), Φέρχαν Χάσανι (Παρτιζάνι Τιράνων), Έλιφ Ελμάς (Νάπολι), Ντάνιελ Αβραμόσκι (Καϊσερίσπορ), Ντάρκο Τσούρλινοφ (Στουτγκάρδη), Μάριαν Ραντέσκι (Ακαδημία Πάντεφ) Επιθετικοί: Γκόραν Πάντεφ (Τζένοα), Αλεκσάνταρ Τράικοφσκι (Μαγιόρκα), Ίβαν Τριτσκόφσκι (ΑΕΚ Λάρνακας), Βλάτκο Στογιανόφσκι (Σαμπλί), Κρστε Βελικόφσκι (Σαράγεβο), Μίλαν Ριστόφσκι (Σπάρτακ Τρνάβα)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments