Πολιτική

Ελλάδα: Νέο κυβερνητικό αεροσκάφος για την χώρα

Ελλάδα: Νέο κυβερνητικό αεροσκάφος για την χώρα
Σε μια συμφωνία χωρίς να χρεωθεί ούτε ένα ευρώ προχωράει η χώρα για την απόκτηση νέου κυβερνητικού αεροσκάφους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να αποκτήσει νέο κυβερνητικό αεροσκάφος χωρίς όπως είπε να χρεωθεί ούτε ένα ευρώ.

Όπως δήλωσε η κα Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «Το αεροσκάφος δεν θα το αποκτήσει ο πρωθυπουργός αλλά το Κράτος. Αξιολογείται, εξετάζεται, θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες και θα αξιοποιήσει τα αντισταθμιστικά οφέλη έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός». Επίσης, είπε θα πωληθεί ένα από τα τρία αεροσκάφη που υπάρχουν σήμερα».

Θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ένα μεταχειρισμένο πολυτελές αεροσκάφος τύπου Falcon 7X για τις ανάγκες μεταφοράς κυβερνητικών αξιωματούχων, χωρίς κανένα επιπρόσθετο κόστος το οποίο θα αποκτηθεί μέσω της Dassault Aviation SA που μεταξύ άλλων κατασκευάζει και τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale που αγόρασε πρόσφατα η χώρα μας αλλά και τα Mirage.

Η εταιρεία έτσι θα υλοποιήσει την υποχρέωσή της σε Αντισταθμιστικά Ωφελήματα.

Η Αριστοτελία Πελώνη μίλησε σχετικά με την συνάντηση που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε  συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

«Και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχει απευθείας επαφή ανάμεσά τους ενώ παρά τις διαμετρικά αντίθετες θέσεις των δύο χωρών σε διάφορα ζητήματα συμφώνησαν ότι η ένταση του 2020 δεν πρέπει να επαναληφθεί το 2021», τόνισε η κ. Πελώνη.

Πρόσθεσε ότι «επιπλέον χαρακτήρισαν θετική την ενεργοποίηση όλων των υφισταμένων διαύλων επικοινωνίας ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προώθηση της θετικής ατζέντας επί 25 σημείων στα οποία εργάζονται ήδη οι υφυπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και για τη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της covid-19».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments