Πολιτική

Μητσοτάκης: Στα Ιωάννινα περιοδεύει ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Στα Ιωάννινα περιοδεύει ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης: Στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Ιωάννα θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του.

Στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Ιωάννα θα βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του, μετά τη συνάντησή του με τη Φον ντερ Λάιεν.

Συγκεκριμένα, στις 09:30 θα επισκεφθεί το χωριό Χρυσοβίτσα, όπου θα συναντηθεί με νέους, καλλιεργητές πατάτας στην περιοχή. Στις 11:00 θα επισκεφθεί το κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει στα Ιωάννινα η γερμανική εταιρεία λογισμικού και κορυφαίος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης διασύνδεσης Team Viewer. Στις 12 θα επισκεφτεί το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο και στις 12:30 την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στις 14:00 θα αναχωρήσει από τα Ιωάννινα.

Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» είναι η εικόνα της νέας Ελλάδας

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισκέφθηκε την Αρχαία Αγορά της Αθήνας όπου μαζί με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσίασαν και επικύρωσαν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0».

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

«Υποδεχόμαστε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Είναι πιστεύω η τελευταία πράξη της αναταραχής από την πανδημία και η πρώτη μιας νέας εποχής» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Το Εθνικό μας σχέδιο συνάντησε κολακευτικά σχόλια στις Βρυξέλλες. Στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία κατευθύνονται οι περισσότεροι πόροι. Το δηλώνουν τα σχεδόν 8 δισ. που θα εκταμιευτούν το 2021. Προτάσσεται ένα σχέδιο το οποίο συμπεριλαμβάνει έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

«Το σχέδιο Ελλάδα 2.0 σύντομα θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε κάθε περιφέρεια στης χώρας» ανέφερε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για την «πλήρη ψηφιοποίηση δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων μας, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, τα μεγάλα έργα».

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτείνεται μέχρι την τελευταία γωνιά της πατρίδας μας, αγγίζοντας όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Συγκροτεί πλήρες σχέδιο. Ανταποκρίνεται και στο συμβολισμό Ελλάδα 2.0. Είναι η επόμενη εκδοχή της χώρας. Είναι η εικόνα της νέας Ελλάδας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Έπειτα αφού περπάτησαν στην Αρχαία Αγορά, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρέθηκαν μπροστά από μία οθόνη στην οποία ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σύνδεση από τα κεντρικά της Πολιτικής Προστασίας .

Παράλληλα παρουσιάστηκαν

Παράλληλα παρουσιάστηκαν

  • Η δράση των Υποθαλάσσιων διασυνδέσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.
  • Η δράση των Αναδασώσεων από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.
  • Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.
  • Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.
  • Η δράση της Αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.
  • Η δράση της Αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments