Ελλάδα

Κορωνοϊός Αγρίνιο: Νεκρός ο τελευταίος ασθενής που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ

Κορωνοϊός Αγρίνιο: Νεκρός ο τελευταίος ασθενής που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ
Κορωνοϊός Αγρίνιο: Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Σάββατο ο τελευταίος ασθενής που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ του νοσοκομείου της περιοχής.

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί του Σαββάτου και ο τελευταίος ασθενής ο οποίος νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Επισημαίνουμε πως ήταν ο 41ος νεκρός από τους συνολικά 41 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της μόλυνσής τους από κορωνοϊό. Υπενθυμίζουμε πως χθες τα κρούσματα στην χώρα μας ανήλθαν σε 469.

Ο άνδρας, κάτοικος Αγρινίου και ηλικίας 64 ετών, είχε παρουσιάσει πολύ σοβαρή επιδείνωση και οι πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες ανέφεραν πως η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη.

Από τους συγγενείς του ασθενούς, είχαν καταβληθεί σχετικά πρόσφατα προσπάθειες για την μεταφορά του στα Ιωάννινα, οι ειδικοί όμως είχαν αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν θα του πρόσφερε κάτι.

Κορωνοϊός Αγρίνιο

Οι συγγενείς του ήταν ιδιαίτερα θορυβημένοι, μετά τις αποκαλύψεις για την Μονάδα και τις ελλείψεις που είχε, όπως περιεγράφηκαν με ακρίβεια, από τον ίδιο τον διευθυντή της ΜΕΘ, σε υπόμνημα που κατέθεσε στην 6η ΥΠΕ.

«Αν επικρατήσουν οι μεταλλάξεις, θα πρέπει να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί»

Στην κατάσταση της πανδημίας στην χώρα μας, αναφέρθηκε σε χθεσινή συνέντευξή του γνωστός καθηγητής. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί τα νέα κρούσματα θα μειώνονται όλο και περισσότερο. Όπως σημείωσε, όλες οι καμπύλες οδηγούνται με ταχύτητα προς τα κάτω. Στη συνέχεια, μετέφερε την εκτίμηση του για τους διασωληνωμένους. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, θα έχουμε περίπου 200 στις αρχές Ιουλίου, ενώ στα μέσα του μήνα είναι πιθανό να έχουμε πέσει στους μισούς.

Αναφερόμενος στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας, ο καθηγητής τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από τη μεταδοτικότητα του ιού. «Αν επικρατήσουν οι μεταλλάξεις, σύμφωνα με τα μοντέλα ο αναγκαίος αριθμός εμβολιασμένων αυξάνεται», ήταν τα λόγια του. Κορωνοϊός Αγρίνιο

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι με μια ανοσία που θα φτάνει το 70% του πληθυσμού θα έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. «Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα και ευρέως», πρόσθεσε. Ο Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις του ιού που προβληματίζουν αρκετό κόσμο. Ο καθηγητής υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει μια καμπάνια προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος.

Μιλώντας για τις παρενέργειες που έχουν παρουσιαστεί από τα εμβόλια τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιες. Ειδική αναφορά έκανε στις μυοκαρδίτιδες τις οποίες χαρακτήρισε εξαιρετικά σπάνιες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γώγου δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό περιστατικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments