Διεθνή

Εμβολιασμοί: Τους στηρίζει το 75% των Ευρωπαίων

Εμβολιασμοί: Τους στηρίζει το 75% των Ευρωπαίων
Εμβολιασμοί: Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Έκτακτου Ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη στα τέλη Μαΐου, το 75% των Ευρωπαίων στηρίζει τους εμβολιασμούς.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού πανευρωπαϊκά. Την ίδια ώρα και σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Έκτακτου Ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη στα τέλη Μαΐου, τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της ΕΕ (75%) θεωρούν τα εμβόλια της νόσου COVID-19 ως τον μοναδικό τρόπο για τον τερματισμό της πανδημίας, ορισμένα όμως τμήματα του πληθυσμού παραμένουν διστακτικά.

Στη «Γηραιά Ήπειρο» η Γαλλία ετοιμάζεται να άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα ο ΠΟΥ ανέφερε ότι η ινδική μετάλλαξη γίνεται παγκοσμίως κυρίαρχη.

Εμβολιασμοί: Τι δείχνει η τελευταία έρευνα του Έκτακτου Ευρωβαρόμετρου

Σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες (69%) έχουν ήδη εμβολιαστεί ή επιθυμούν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν, ενώ το 79% σκοπεύουν να εμβολιαστούν έως το τέλος του έτους. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών, ενώ, όσον αφορά την ηλικία των ερωτηθέντων, εκείνοι που είναι κάτω των 45 ετών εμφανίζονται πιο διστακτικοί.

Εμβολιασμοί

Κατά μέσο όρο, το 70% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ΕΕ έχει συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της πρόσβασης σε εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 στη χώρα τους. Μια σχετική πλειοψηφία εκφράζει την ικανοποίησή της για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ διαχειρίστηκε τη στρατηγική εμβολιασμού (47% ικανοποιημένοι, 45% δυσαρεστημένοι) ενώ οι γνώμες για τον τρόπο διαχείρισης αυτής της στρατηγικής από τις εθνικές κυβερνήσεις είναι ελαφρώς πιο επικριτικές (46% ικανοποιημένοι, 49% δυσαρεστημένοι). Η έρευνα του Έκτακτου Ευρωβαρόμετρου διεξήχθη μεταξύ 26.106 ατόμων από τις 21 έως τις 26 Μαΐου 2021.

ΠΟΥ: Η ινδική μετάλλαξη γίνεται παγκοσμίως κυρίαρχη

Η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ ανέφερε ότι η ινδική μετάλλαξη γίνεται παγκοσμίως κυρίαρχη. Η Σουμία Σουαμινάθαν εξέφρασε, επίσης, την απογοήτευσή της για την αποτυχία του υποψηφίου εμβολίου της CureVac σε μια κλινική δοκιμή, να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές αποτελεσματικότητας του ΠΟΥ, ιδιαιτέρως επειδή υψηλά μεταδοτικές παραλλαγές προτάσσουν την ανάγκη για νέα, αποτελεσματικά εμβόλια. Εμβολιασμοί

«Η παραλλαγή Δέλτα επίκειται να γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή παγκοσμίως, λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητάς της», τόνισε η Σουαμινάθαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Οι παραλλαγές του κορωνοϊού αναφέρθηκαν από την CureVac, όταν η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα πως το εμβόλιό της αποδείχθηκε μονάχα 47% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου, λίγο λιγότερο από το σημείο αναφοράς 50% του ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments