Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 20/6: 248 νέες λοιμώξεις – 14 θάνατοι – 296 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 20/6: 248 νέες λοιμώξεις – 14 θάνατοι – 296 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 20/6: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν σήμερα Κυριακή 20/6, για τις τελευταίες 24 ώρες, είναι 248.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν σήμερα Κυριακή 20/6 είναι 248, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.342 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Υπενθυμίζουμε πως χθες Σάββατο 19/06, την τελευταία του πνοή άφησε και ο τελευταίος ασθενής ο οποίος νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Επίσης, σημειώνεται πως χθες, τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου ανήλθαν σε 394.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 900 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κρούσματα σήμερα 20/6: Οι νέοι θάνατοι ασθενών

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.548 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κρούσματα σήμερα 20/6

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 296 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.611 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 66 (ημερήσια μεταβολή +4.76%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 68 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). Κρούσματα σήμερα 20/6

«Αν επικρατήσουν οι μεταλλάξεις, θα πρέπει να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί»

Στην κατάσταση της πανδημίας στην χώρα μας, αναφέρθηκε σε προχθεσινή συνέντευξή του γνωστός καθηγητής. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί τα νέα κρούσματα θα μειώνονται όλο και περισσότερο. Όπως σημείωσε, όλες οι καμπύλες οδηγούνται με ταχύτητα προς τα κάτω. Στη συνέχεια, μετέφερε την εκτίμηση του για τους διασωληνωμένους. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, θα έχουμε περίπου 200 στις αρχές Ιουλίου, ενώ στα μέσα του μήνα είναι πιθανό να έχουμε πέσει στους μισούς.

Αναφερόμενος στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας, ο καθηγητής τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από τη μεταδοτικότητα του ιού. «Αν επικρατήσουν οι μεταλλάξεις, σύμφωνα με τα μοντέλα ο αναγκαίος αριθμός εμβολιασμένων αυξάνεται», ήταν τα λόγια του.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι με μια ανοσία που θα φτάνει το 70% του πληθυσμού θα έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. «Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα και ευρέως», πρόσθεσε. Ο Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις του ιού που προβληματίζουν αρκετό κόσμο. Ο καθηγητής υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει μια καμπάνια προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος.

Μιλώντας για τις παρενέργειες που έχουν παρουσιαστεί από τα εμβόλια τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιες. Ειδική αναφορά έκανε στις μυοκαρδίτιδες τις οποίες χαρακτήρισε εξαιρετικά σπάνιες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γώγου δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό περιστατικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments