Τεχνολογία

Αλλαγές Instagram: Έρχεται νέα προσθήκη στα stories

Αλλαγές Instagram: Έρχεται νέα προσθήκη στα stories
Αλλαγές Instagram: Η νέα λειτουργία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ορισμένες χώρες μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Πως δουλεύει.

Μία νέα λειτουργία πρόκειται να γίνει σύντομα διαθέσιμη που θα αφορά τα Instagram Stories. Πρόκειται για μία σειρά από μεταρρυθμίσεις στην διάσημη πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς στο παρελθόν το Instagram ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δημιουργήσει μία εκδοχή της εφαρμογής αποκλειστικά για παιδιά, ενώ δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει με το «κρύψιμο» των likes.

Πιο συγκεκριμένα, Instagram και Twitter ενώνουν τις δυνάμεις του δικτύου τους και των δυνατοτήτων τους και προσφέρουν μια νέα δυνατότητα για τα stories.

Πως λειτουργεί

Μέχρι σήμερα εάν θέλαμε να μοιραστούμε ένα tweet στις ιστορίες του Instagram έπρεπε να το κάνουμε screenshot και στη συνέχεια να αναρτήσουμε τη φωτογραφία.  Η διαδικασία αυτή πλέον, γίνεται πιο απλή, καθώς το Twitter αποφάσισε να μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε τα tweets απευθείας στα Instagram stories.

Σημειώνεται ότι το χαρακτηριστικό είναι για την ώρα διαθέσιμο μόνο στο iOS και δεν υπάρχει ενημέρωση πότε θα διατεθεί και στο Android. Στο εξής λοιπόν, αν θέλετε να κοινοποιήσετε ένα tweet σε ένα story, επιλέξτε από τo Twitter το εικονίδιο share στο tweet και έπειτα επιλέξτε το εικονίδιο του Instagram. To Twitter θα κλείσει και θα ανοίξει το Instagram. Το story θα είναι έτοιμο για δημοσίευση.

Αναβαθμίζεται η λειτουργία

Με τη λειτουργία αυτή, θεωρείται ότι η δημοσίευση των Instagram Stories αναβαθμίζεται, καθώς το στοιχείο αυτό το ζητούσαν εδώ και αρκετό καιρό οι χρήστες του Instagram. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά και μόνο σε όσους δημιουργούν μία ιστορία και όχι σε εκείνους που την παρακολουθούν στο Instagram.

Αρχικά, η δυνατότητα διατίθεται σε επιλεγμένες χώρες και σταδιακά θα δοθεί σε όλους τους χρήστες του Instagram σε παγκόσμια κλίμακα. Επίσης, η δυνατότητα είναι αρχικά διαθέσιμη αποκλειστικά και μόνο στα αγγλικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποκλειστούν και οι άλλες γλώσσες λίγο αργότερα. Το Instagram δεν έδωσε κάποιο αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των υποτίτλων στα Instagram Stories και σε άλλες χώρες.

Ιστορία

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει.

Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000.

Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Tο 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments