Τεχνολογία

Instagram: Μετατίθεται το κρύψιμο των likes στους χρήστες

Instagram: Μετατίθεται το κρύψιμο των likes στους χρήστες
Instagram: Η εταιρία ακόμη δεν ξέρει τι θα κάνει με τις «καρδούλες» στις αναρτήσεις.

Πολλά έχουν ακουστεί τα τελευταία δύο χρόνια σχετικά με το τι θα γίνει με τα likes στο Instagram. Θα εμφανίζονται; Θα κρύβονται; Τι θα γίνει τελικά;

Η εταιρία πέρασε από διάφορες πειραματικές φάσεις, με πρώτη την αφαίρεση τον αριθμό των likes για να «επικεντρώνονται οι χρήστες στις φωτογραφίες και τα videos που αναρτούν και όχι στο πόσα likes παίρνουν». Αυτό βέβαια δεν πήγε… και τόσο καλά καθώς προκλήθηκαν θύελλες αντιδράσεων κυρίως από influencers.

Βασική ανησυχία τους ήταν πως η αλληλεπίδραση στις αναρτήσεις τους δεν θα ήταν δημόσια και συνεπώς οι υποψήφιοι πελάτες δεν θα μπορούσαν να δουν τα στατιστικά τους. Το Instagram όμως του καθησύχασε άμεσα επιβεβαιώνοντας πως εκείνοι θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα και φυσικά να τα μοιράζονται.

Το Instagram θα δοκιμάσει δίνοντας στους ανθρώπους μεγαλύτερο έλεγχο στο πού βλέπουν όπως μετράει στις αναρτήσεις. Η εταιρεία ανακοίνωσε μια «μικρή παγκόσμια δοκιμή» που θα προσφέρει στους χρήστες τρεις επιλογές όσον αφορά στον αριθμό των likes. Η πρώτη είναι το να μην βλέπουν τις «καρδούλες» σε όλες τις αναρτήσεις, σαν να μην υπάρχουν. Η δεύτερη είναι να απενεργοποιήσουν μόνο τις δικές τους, ενώ η τρίτη είναι η τρέχουσα κατάσταση.

Η εταιρία ανέφερε επίσης ότι «δούλευε σε μια παρόμοια εμπειρία» για το Facebook, αλλά δεν έχει διευκρινίσει πώς θα μοιάζει.

Υπενθυμίζουμε ότι το Facebook δοκίμασε επίσης αρχικά την απόκρυψη των likes το 2019. Αυτή η δοκιμή έκρυψε τα likes, τις αντιδράσεις και τον αριθμό προβολών στα βίντεο.

Δεν είναι σαφές εάν αυτή η νέα δοκιμή θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλες αυτές τις εφαρμογές ή μόνο σε αναρτήσεις. Αυτό το τεστ στο Facebook δεν έχει έρθει ακόμη στη ζωή όμως η εταιρία λέει ότι θα μαθαίνει από αυτό το νέο τεστ και θα «έχει περισσότερα να μοιραστεί σύντομα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments