ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ανδρέας Λοβέρδος
Βουλευτής ΚΙΝΑΛ

Ανδρέας Λοβέρδος στο pagenews.gr: Στοχεύω στο ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα και όχι του 20ου

Ανδρέας Λοβέρδος στο pagenews.gr: Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σχολίασε πως ό,τι είπε, το έκανε και εξήγησε πως στοχεύει στο ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα και όχι σε εκείνο του 20ου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση από τον ίδιο εδώ ότι στους στόχους της πολιτικής του πορείας για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής είναι η «επιστροφή στις ρίζες», δηλαδή η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, στο ισχυρό brand name, η επιστροφή του σήματος του κόμματος, του ήλιου.

Για το αν θα υπάρξει «ολική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ»:

Στοχεύω στο ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα και όχι φυσικά στο ΠΑΣΟΚ του 20ου. Και ό,τι σας είπα, το έκανα. Και ως πολιτικός έτσι είμαι: Αν κάτι πω, θα το κάνω, ειδάλλως δεν θα το πω. Και είναι τόσο λογικό αυτό που λέω. Έχεις ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει 20 και πλέον χρόνια, έχει αλλάξει την Ελλάδα, έχει πολύ καλές στιγμές, έχει και κακές στιγμές. Φοβάσαι την ιστορία σου; Προτιμάς το όνομα και το σύμβολο ενός κόμματος που ίδρυσαν άνθρωποι που έχουν φύγει; Ο κ. Θεοδωράκης, ο κ. Ραγκούσης, ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Προτιμάς δηλαδή, κάτι που είναι στο περιθώριο της ιστορίας αντί για αυτό που είναι καταγεγραμμένο στην ελληνική ιστορία; Και το συνδυάζω και αυτό και με το σύμβολο. Είχαμε σύμβολο τον ήλιο. Είναι το σύμβολο του διαφωτισμού ο ήλιος. Θα είναι ο ίδιος. Και είπα πως όσοι έχουν έρθει κοντά μας που δεν είναι ΠΑΣΟΚ, θα βρούμε τρόπο να παραμείνουν και αυτό που σκέφτομαι είναι το ευρύτερο σχήμα: ΠΑΣΟΚ – ήλιος – πράσινο χρώμα συν δημοκρατική παράταξη ώστε να μπορούν και οι άνθρωποι που δεν θέλουν να ενταχθούν στο ΠΑΣΟΚ, να γίνουν μέλη μας.

Για το πώς αντέδρασαν στο άκουσμα του ισχυρού ονόματος που έχει και τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του:

Το Κίνημα Αλλαγής ανήκει στα μικρά κόμματα, πρέπει να μεγαλώσουμε. Ακόμα και για τον ιδρυτή της Δημοκρατικής Παράταξης, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, υπάρχουν κι αρνητικές αναγνώσεις. Έτσι είναι στην πολιτική. Ακόμα και μεγάλοι πολιτικοί άνδρες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχουν ανθρώπους που βλέπουν σε αυτούς και αρνητικά σημεία. Μα η ιστορία σου δεν είναι μόνο καλές στιγμές. Τι είμαστε; Συλλέκτες; Μαζεύουμε και τα καλά και τα κακά…

Η υποδοχή ήταν πολύ καλή, πάρα πολύ καλή, πολύ δυνατή συνδυαζόμενη και με το ερώτημα: Τι θα αλλάξεις από τις πολιτικές; Και σπεύδω να τους πω το εξής: Κατά βάση δύο πολιτικές, ό,τι αφορά στη μετανάστευση και την ασφάλεια, οπωσδήποτε τη μετά λόγου γνώσεως αλλαγή του κράτους γιατί άλλο να το λες και άλλο να ξέρεις να το κάνεις. Και οπωσδήποτε αλλαγή νοοτροπίας, μετά τα πρώτα μας βήματα, όχι δηλαδή το μικρό κόμμα που το ρωτούν οι άλλοι «με ποιον θα πάει».