Ελλάδα

Μονή Πετράκη: Στο Δρομοκαΐτειο ο δράστης

Μονή Πετράκη: Στο Δρομοκαΐτειο ο δράστης
Μονή Πετράκη: Ψυχιατρικά προβλήματα υγείας επικαλέστηκε ο 37χρονος πρώην ιερέας για την επίθεση τους Μητροπολίτες.

Στο Δρομοκαΐτειο οδηγήθηκε ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη.

Μονή Πετράκη: Ψυχιατρικά προβλήματα επικαλέστηκε ο δράστης

O ιερέας επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκε πρώτα στο νοσοκομείο Συγγρού και μετά από εκεί παραπέμφθηκε στο Δρομοκαΐτειο, όπου έχει μεταφερθεί φρουρούμενος, ενώ η εισαγγελία αναμένει τη δικογραφία για να αποφασίσει για το θέμα η άσκηση δίωξης εναντίον του. Νωρίτερα, για τον πελάτη του, τον ιερέα που σκόρπισε τον τρόμο χθες το απόγευμα όταν ράντισε με καυστικό υγρό μητροπολίτες εντός της Μονής Πετράκη στην Αθήνα, μίλησε ο δικηγόρος, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Όπως είπε, «ο συγκεκριμένος κρατούμενος είναι ψυχιατρικά ασθενής». Μονή Πετράκη

Ο κ. Θεοδωρόπουλος συνέχισε λέγοντας πως η άδικη πράξη που τέλεσε «κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά καταθλιπτικά χάπια. Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγνατογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο συνήγορος του ιερωμένου είπε πως «ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη από τα θύματα. Μου είπε ότι πλήρωσε τη “χημική ουσία” έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ».

Μονή Πετράκη: Τι ήταν αυτό που έκανε το δράστη να φτάσει στην επίθεση

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες. Μονή Πετράκη

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο. Σημειώνεται, τέλος, ότι την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments