Ελλάδα

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Ποιος είναι ο δράστης

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Ποιος είναι ο δράστης
Επίθεση σε Μητροπολίτες: Έξι μητροπολίτες δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι από ιερέα, ο οποίος δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών.

Σοκ προκλήθηκε στην κοινωνία από το έγκλημα που συντέλεσε ιερέας στην Μονή Πετράκη. Μητροπολίτης που κρινόταν από το δικαστήριο διεξήγαγε επίθεση με βιτριόλι στους έξι Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή. Ο ιερέας κρινόταν από το δικαστήριο για να αποσχηματισθεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ο συγκεκριμένος ιερέας δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών. Το συνοδικό δικαστήριο που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σήμερα, θα αποφάσιζε την καθαίρεση του ιερέα.

Ο Ιερέας που έριξε το βιτριόλι

Προετοιμασμένος για την επίθεση ο δράστης

Όπως φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού – το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να δουν αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάποιο άλλο υγρό.

Ήταν 14 Ιουνίου του 2018, όταν είχε πέσει σαν βόμβα στην Εκκλησία η είδηση ότι ο 34χρονος (τότε) ιερέας με καταγωγή από τη νότια Ελλάδα που λειτουργούσε σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, συνελήφθη σαν κανονικό «βαποράκι» έχοντας κρυμμένη… κοκαΐνη κάτω από το ράσο του και μάλιστα στα απόκρυφά του! pappasss

Ο ιερέας πίστευε ότι οι αστυνομικοί θα σέβονταν την ιδιότητά του και δεν θα του έκαναν έρευνα, όμως γελάστηκε καθώς οι άνδρες της Ασφάλειας Βέροιας είχαν πληροφορηθεί για το πάθος του και τον παρακολουθούσαν διακριτικά, ώσπου σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητό του. Όταν έκαναν σωματική έρευνα στον ιερωμένο, διαπίστωσαν ότι κάτω από το ράσο και μάλιστα κρυμμένο σε… «επίμαχο» σημείο έκρυβε ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάριο κοκαΐνης!

Η υπόθεση με τα ναρκωτικά

Ο νεαρός παπάς οδηγήθηκε τότε με χειροπέδες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας στον οποίο υποστήριξε ότι βρέθηκε σε… στιγμή αδυναμίας και ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση. Μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, ο ιερωμένος δεν ήταν άγνωστος στις αρχές καθώς τις είχε απασχολήσει όταν λειτουργούσε σε χωριό της Βέροιας.

Τότε, είχαν ξεσπάσει επεισόδια στο ναό και επεκτάθηκαν στο προαύλιο με την ανταλλαγή… «γαλλικών» ανάμεσα στο νεαρό εφημέριο και ενορίτες που του απέδιδαν οικονομικές παρατυπίες! Σε ένα από τα επεισόδια, μάλιστα, χρειάστηκε να παρέμβουν οι αστυνομικοί για να μην ξεσπάσει σύρραξη! Ο ιερέας τέθηκε για ένα διάστημα σε αργία, αλλά μετά απομακρύνθηκε με αίτημα που υπέβαλαν οι ενορίτες.

Πως έγινε το περιστατικό

Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου. Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματισμένοι που οδηγούνται στο νοσοκομείο φέρουν εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματος τους, με δυο εξ αυτών να τραυματίζονται σοβαρά στο πρόσωπο. Ωστόσο, κανενός η ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες επίθεση δέχτηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, και Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments