Τεχνολογία

SpaceX: Έτοιμη να προσφέρει παγκόσμιο Internet

SpaceX: Έτοιμη να προσφέρει παγκόσμιο Internet
SpaceX: Ξεκινούν τον Σεπτέμβρη του 2021 οι υπηρεσίες του Starlink.

H παροχή διαστημικής πρόσβασης στο Internet σε παγκόσμια κλίμακα θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2021 και έπειτα. Αυτό αποκάλυψε η πρόεδρος της SpaceX, Gwynne Shotwell, μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει για τις υπηρεσίες της η Starlink.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία του Elon Musk.

SpaceX: Εκκεραμούν τα ζητήμαα αδειοδότησης σε κάθε χώρα

Αυτό που ξεκαθαρίζει η SpaceX από την πλευρά της είναι ότι θα μπορεί ναι μεν να προσφέρει σε παγκόσμια κλίμακα τις υπηρεσίες διαδικτυακής πρόσβασης μέσω δορυφόρου της Starlink, κάποια στιγμή μέσα στον προσεχή Σεπτέμβριο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα αδειοδότησης σε κάθε χώρα. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν αρκετές διαδικασίες σε κάθε χώρα που η Starlink θα προσφέρει πρόσβαση σε υπηρεσίες ευρυζωνικού Internet ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

SpaceX

Η χώρα μας θεωρείται ότι θα είναι μία από τις πρώτες χώρες στις οποίες οι διαδικασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα. Από τον Μάιο του 2019, η Starlink έχει θέσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό δορυφόρων σε τροχιά, σε περίπου 60 εκτοξεύσεις.

SpaceX: Η εταιρεία που πρωτοπορεί συνεχώς

Η SpaceX, με πλήρη ονομασία Space Exploration Technologies Corp., είναι αμερικανική ιδιωτική εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών. Η SpaceX έχει στο ενεργητικό της αρκετά σημαντικά επιτεύγματα: ήταν η πρώτη εταιρεία που βασιζόμενη σε ιδιωτική χρηματοδότηση έθεσε σε τροχιά πύραυλο υγρών καυσίμων (τον πύραυλο Falcon 1 το 2008), η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που κατάφερε επιτυχημένα να εκτοξεύσει, να θέσει σε τροχιά και να ανακτήσει ένα διαστημικό σκάφος (το Dragon το 2010) και η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που έστειλε διαστημικό σκάφος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (το Dragon το 2012).

Επίσης, πέτυχε την πρώτη κάθετη προσγείωση πυραύλου που είχε χρησιμοποιηθεί για την αποστολή φορτίου σε τροχιά και την πρώτη επανάχρηση πυραύλου που είχε αποστείλει φορτίο σε τροχιά (με τον Falcon 9 το 2015 και το 2017 αντίστοιχα), ενώ έγινε και η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εκτόξευσε φορτίο σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο (με τον πύραυλο Falcon Heavy το 2018).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments