Lifestyle

Πόσες ερωτογενείς ζώνες έχει μια γυναίκα; Οι ειδικοί απαντούν

Πόσες ερωτογενείς ζώνες έχει μια γυναίκα; Οι ειδικοί απαντούν
Πόσες ερωτογενείς ζώνες έχει μια γυναίκα; Οι ειδικοί απαντούν και εκπλήσσουν με τις αποκαλύψεις τους.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κάνετε το σεξ πιο υπέροχο, και αυτό περιλαμβάνει το να δίνετε μεγάλη προσοχή σε κάθε μία από τις διαφορετικές ερωτογενείς ζώνες του σώματός σας. Είναι πραγματικά παράξενο ότι, αν ρωτήσουμε τον μέσο άντρα, πιθανότατα να μην γνωρίζει τι να απαντήσει. «Ερωτογενές» σημαίνει ότι κάτι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη σεξουαλική διέγερση. Έτσι, μια ερωτογενής ζώνη είναι οποιαδήποτε περιοχή του σώματος που, όταν αγγίζεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, προκαλεί σεξουαλική διέγερση. Σκεφτείτε: τις θηλές, τα χείλη και το εσωτερικό των μηρών!

Τι κάνει κάποιες περιοχές του σώματος ερωτογενείς;

«Το δέρμα πάνω ή γύρω από πολλές ερωτογενείς ζώνες είναι λεπτότερο από ό, τι στο υπόλοιπο σώμα σας και περιέχει επίσης υψηλότερη συγκέντρωση νευρικών απολήξεων» γράφει η  Sherry A. Ross, MD, ob-gyn και συγγραφέας του She-ology: The Definitive Guide to Γυναικεία υγεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι συνδέονται το δέρμα και οι ερωτογενείς ζώνες. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο σεξουαλικό όργανο, λέει η  σεξολόγος Bianca I. Laureano, PhD, ιδρύτρια του Δικτύου Σεξουαλικής Υγείας για τις Γυναίκες του Χρώματος.

Μόλις το καταλάβουμε, «αρχίζουμε να παρατηρούμε πώς αυτά τα μέρη του σώματός μας με περισσότερο δέρμα ή διαφορετικούς τύπους δέρματος προσφέρουν μια ποικιλία αισθήσεων», λέει.

Ο εγκέφαλός σας παίζει επίσης ρόλο όταν αφορά γιατί  ορισμένες περιοχές του σώματος οδηγούν αυτομάτως σε σεξουαλική διέγερση. Εάν ένας προηγούμενος ερωτικός παρτενέρ σας  εστίασε την προσοχή του σε ένα συγκεκριμένο σημείο και νιώσατε καταπληκτικά, το μυαλό σας συγκρατεί τη μνήμη αυτή και πιθανότατα θα αισθανθείτε πολύ καλά και με έναν άλλο σύντροφο, λέει ο Δρ Ross.

Πόσες ερωτογενείς ζώνες έχει το γυναικείο σώμα;

Ολόκληρο το σώμα μπορεί να είναι μια ερωτογενής ζώνη. «Πρέπει να απομακρυνθούμε από την ιδέα ότι τα γεννητικά μας όργανα ή συγκεκριμένα μέρη του σώματός μας είναι μόνο περιοχές που μπορεί να αισθανθούμε αισθήσεις που είναι ευχάριστες και να καταλάβουμε ότι ολόκληρα τα σώματά μας προσφέρουν αυτές τις εμπειρίες», λέει ο Laureano.

Η έρευνα δείχνει ότι ολόκληρο το σώμα μπορεί να είναι ευαίσθητο στη σεξουαλική διέγερση / αφή, λέει ο Jill McDevitt, PhD,  σεξολόγος. Αλλά, επειδή ολόκληρο το σώμα μπορεί να είναι μια ερωτογενής ζώνη, αυτό δεν σημαίνει ότι ολόκληρο το σώμα είναι μια ερωτογενής ζώνη για κάθε άτομο.

Τα μέρη ενός σώματος που μπορούν να διεγερθούν σεξουαλικά και να οδηγήσουν σε διέγερση ποικίλλει σημαντικά από γυναίκα σε γυναίκα – και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι έχουν διαφορετικές εμπειρίες με ηδονή, βλάβη ή τραύμα, σύμφωνα με τον Laureano. «Λόγω αυτών των πολύ ανθρώπινων εμπειριών, έχουμε μια σειρά από εμπειρίες που μας φέρνουν ευχαρίστηση, οπότε είμαστε ανοιχτοί στο να γνωρίσουμε τα σώματά μας όπως χρειαζόμαστε και επίσης να γνωρίσουμε και τα σώματα των εραστών μας [είναι σημαντικό],» αυτή λέει.

Είναι επίσης αλήθεια ότι οι ερωτογενείς ζώνες μπορεί επίσης να αλλάξουν καθώς γερνάμε. Μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος που σας οδηγούσε σε διέγερση όταν ήσασταν νεότεροι, μπορεί να μην κάνει πολλά για εσάς σε άλλο σημείο της ζωής, ενώ μπορεί να ανακαλύψετε έναν νέο ερωτικό σημείο. Ο Laureano περιγράφει αυτές τις αλλαγές ως «πολύ συχνές και αναμενόμενες».

Έτσι, η απάντηση στο «Πόσες ερωτογενείς ζώνες υπάρχουν σε ένα γυναικείο σώμα;» Είναι στην πραγματικότητα μια ερώτηση-απάτη.

«Είναι πραγματικά θέμα του ατόμου», λέει ο McDevitt. «Θα μπορούσε να είναι ένα, θα μπορούσε να είναι 100-plus. Πολλοί άνθρωποι διεγείρονται από την αφή στα γεννητικά όργανα, τα χείλη και τις θηλές τους, αλλά μερικοί δεν είναι. Και μερικοί θα ξυπνήσουν ερωτικά, όταν αγγίζετε το φρύδι τους ή ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών τους και άλλα συχνά ξεχασμένα μέρη του σώματος. »

Ακολουθεί ένα παράδειγμα πόσων ερωτογενών ζωνών μπορεί να υπάρχουν: Όταν η McDevitt έλεγχε τους ανθρώπους σχετικά με τις τρεις αγαπημένες τους ερωτογενείς ζώνες για το βιβλίο της Sex Positions for Every Body, οι ερωτηθέντες ονόμασαν πέντε περιοχές του αυτιού και τέσσερις ή πέντε περιοχές του ποδιού ως ερωτογενείς ζώνες.

Έτσι, ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των ερωτογενών ζωνών που έχει το γυναικείο σώμα, υπάρχουν κοινά «καυτά σημεία» – ορισμένες περιοχές του σώματος που τείνουν να θεωρούνται ερωτογενείς σε περισσότερους ανθρώπους από άλλες περιοχές.

«Αυτά τα σημεία είναι τα γεννητικά όργανα, τα στήθη, οι θηλές, τα χείλη, ο λαιμός και ο αυχένας του αυχένα, τα αυτιά, οι γλουτοί, ο εσωτερικός μηρός και ο πρωκτός», λέει ο McDevitt.

Και όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι λάθος σε εσάς εάν το σώμα σας δεν ανταποκρίνεται με συγκεκριμένο τρόπο σε αυτούς τους συγκεκριμένους τομείς, επισημαίνει ο εκπαιδευτικός σεξουαλικότητας Yvonne K. Fulbright, PhD, στην Health. «Αυτό απλά δεν είναι ένα καυτό σημείο για αυτούς, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα σημεία που πρέπει να εξερευνηθούν / ανακαλυφθούν», λέει ο Fulbright.

«Μπορεί επίσης να διαπιστώσουν ότι υπάρχουν σημεία στη ζωή τους όταν αισθάνονται περισσότερο αντίδραση από άλλους, [όπως] με τα στήθη / θηλές να δοθούν [την] ώρα του μήνα ή εάν είναι έγκυος. Γι’ αυτό, μην φοβάστε για να επανεξετάσετε πιθανά καυτά σημεία.

Και μην εστιάζετε μόνο σε αυτά που σας έχουν πει ότι πρέπει να είναι τα καυτά σημεία. «Κάθε περιοχή του σώματος αξίζει να εξερευνηθεί και με διαφορετικούς τρόπους», λέει ο Fulbright. «Είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν φορές που μια περιοχή μπορεί να διεγείρεται ευκολότερα ή να αποδίδει πιο εύκολα αποτελέσματα, [όπως] όταν ένα άτομο είναι κουρασμένο, ως εκ τούτου, χαλαρό, καθιστώντας το πιο δεκτό να αγγίζει και να αγκαλιάζει αισθήσεις αντί αντιστέκοντάς τους. »

Και ναι, είναι το ίδιο για τους άνδρες!

Υπάρχει απεριόριστος αριθμός ερωτογενών ζωνών στο ανδρικό σώμα, σύμφωνα με τον Laureano. «Παρομοίως με τα σώματα των γυναικών, όλα τα σώματα έχουν ερωτογενείς ζώνες που είναι επεκτατικές και αλλάζουν συνεχώς», λέει. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι όλα τα σώματα ίδια, επομένως η εξερεύνηση και η επικοινωνία είναι σημαντική για την κατανόηση του τι είναι ερωτολογικό για τους συντρόφους και τους εραστές μας.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments